‘NISMO MI KRIVI‘

Da ne povjeruješ: Servis ne želi nadoknaditi katalizator ukraden dok je auto bio u radionici

Zaposlenik je ostavio lošu vijest na govornoj pošti klijenta, izostavivši da su prije pet mjeseci ukradena tri druga katalizatora

Katalizator automobila

 Profimedia

Kad vam se automobil pokvari i morate ga odvesti na servis, vjerojatnost je da ste pripremljeni na račun koji ćete dobiti. Ali ne očekujete da će na njemu biti dodatnih 2000 dolara (15.100 kuna) za zamjenu stavke koja je radila sasvim dobro kada je vozilo stiglo u servisnu radionu.

Upravo se to dogodilo Diane Reid iz Orangevillea u Ontariju. Diane je dovezla svoj Hyundai Veracruz u Orangeville Hyundai servis nakon što joj je otkazao alternator, ali kad ga je dobila poziv nazad, vijesti su bile daleko gore nego što je zamišljala. Lopov je ukrao katalizator njezina automobila zbog dragocjenog metala koji se nalazio unutra dok je bio parkiran u radioni.

image

Hyundai Orangeville

Web Screenshot

Zaposlenik zastupništva ostavio je lošu vijest na govornoj pošti Diane, izostavivši da je garaža pretrpjela tri druge krađe katalizatora pet mjeseci ranije. Hyundai u Orangevilleu nema ogradu ni vrata da zadrži lopove podalje. Nema čak ni sigurnosne kamere koje nadziru parkiralište, a čini se da nikakve dodatne mjere opreza nisu poduzete otkad su se dogodile prethodne krađe.

To bi vas moglo navesti na pretpostavku da će zastupništvo platiti troškove popravka, a Diane je vjerojatno isto pretpostavila. Ipak, to se nije dogodilo, jer kad je nazvala zastupništvo da sazna više, rečeno joj je da će ona ili njezino osiguravajuće društvo morati snositi procijenjene troškove popravka od 2000 dolara.

image

Katalizator automobila

Profimedia

Šef zastupstva, Phil Richards, objasnio je za Global News da se kupcima govori o rizicima ostavljanja automobila i potpisivanja papirologije. Međutim, Diane nije potpisala nikakve papire niti je usmeno upozorena na rizike.

image

Phil Richards, šef Hyundai Orangevillea

Web Screenshot

Kad se Reidova kći, Jamie-Lee Higginson, suočila s Richardsom, on joj je rekao da ode, a nakon što je počela drugim kupcima u salonu pričati o krađi, pozvao je policiju. Richards je za Global News rekao da je odbijao izdvojiti novac za popravke zbog Higginsoninog "ponašanja" i činjenice da je napisala objavu na Facebooku u kojoj opisuje svoja iskustva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:47