TEŠKA PRIJEVARA

Covid poticaje za plaće spiskao na Rolex, Lamborghini i provod: ‘Devet godina robije je malo!‘

Kupio je sat Rolex od 14.000 dolara i potrošio tisuće dolara u noćnim i striptiz klubovima u Houstonu

Ilustracija, sat, auto

 Profimedia, Lamborghini

Muškarac iz Teksasa osuđen je na devet godina saveznog zatvora nakon što je na prijevaru primio više od 2,6 milijuna dolara (17 milijuna kuna) zajmova "Programa zaštite plaća s niskim kamatama" tijekom pandemije koronavirusa.

Naime, Lee Price je tvrdio da su njegove tri kompanije, Price Enterprises Holdings, Price Logistic Services i 713 Construction, imale velike platne liste koje je trebalo pokriti korištenjem hitnih sredstava iz Paycheck Protection Programa. Zatražio je 2,6 milijuna dolara, primio ih i usmjerio kroz tri kompanije.

image

Lamborghini Urus

Lamborghini

Prema Associated Pressu, Price je novčanim sredstvima platio hipoteku i sebe počastio Lamborghinijem Urusom od 233.000 dolara (1,5 milijuna kuna) i Fordom F-350 od 85.000 dolara (566.500 kuna). Također je kupio Rolex od 14.000 dolara (93.310 kuna) i potrošio tisuće dolara u noćnim i striptiz klubovima u Houstonu.

Ipak, Priceova prijevara se brzo razotkrila. Uhićen je u kolovozu prošle godine, a ovog rujna je priznao krivnju za prijevaru i pranje novca. Osuđen je na 110 mjeseci zatvora. Međutim, mediji ističu kako je ovo daleko od jedinog slučaja gdje ‘pohlepni pojedinci na prijevaru dobivaju sredstva iz Paycheck Protection Programa, koje zatim koriste u krive svrhe.

image

Ilustracija noćni klub

Profimedia

U svibnju ove godine muškarac iz Kalifornije je uhićen nakon što je dobio više od 5 milijuna dolara (33.3 milijuna kuna) kredita. Podnio je zahtjeve trima različitim bankama za pomoć njegovih četiri kompanije koje je vodio u Kaliforniji.

Tužitelji su istaknuli kako te kompanije uopće nisu radile, a prilikom prijava je koristio tuđe ime, broj socijalnog osiguranja i potpis. Dobivena sredstva je koristio za kupnju Ferrarija 458 Italije iz 2011., Lamborghinija Aventadora S iz 2018. i Bentleyja Continental GT iz 2020. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:14