SAMO GLASINE?

Čini se da u Mazdi odustaju od nove Mazde6 s rednim šestakom i stražnjim pogonom u Europi

‘Voljeli bismo imati novi 6, ali u ovom trenutku najvažnije je prodati SUV-ove. To je ono što se najbolje prodaje‘ kažu u Mazdi

2018. Mazda6

 Mazda

Kada su se počeli zahuktavati izvještaji i glasine o dolasku nove Mazde6 s rednim "šestakom" i pogonom na stražnje kotače, radovali smo se da dolazi u Europu, no, ili se to neće dogoditi ili ćemo još morati pričekati.

Postoji rupa u ponudi Mazde otkako je model 6 ukinut nakon modelske godine 2021.godine, a porast popularnosti SUV modela ne usporava i Mazda to dobro zna.

image

2018. Mazda6

Mazda

Upravo je taj porast popularnosti SUV-a doveo do vijesti da potpuno nova Mazda6 ipak ne stiže u Europu. Voditelj razvoja u Mazdi Europe Joachim Kunz u svojoj je izjavi za Autocar umanjio vjerojatnost uvođenje nove limuzine ili coupea s pogonom na stražnje kotače.. "Bilo bi to jako lijepo... Voljeli bismo ga imati, ali u ovom trenutku najvažnije je prodavati SUV-ove", rekao je Kunz. "Trend SUV-a se nastavlja. To je ono što se najbolje prodaje", dodao je.

image

2018. Mazda6

Mazda

Razložimo Kunzovu kratku, ali značajnu izjavu. Prvo, SUV-ovi su prioritet za Mazdu i to nikoga ne bi trebalo čuditi. Proizvođač ima niz novih SUV-ova koje proizvodi za svjetsko tržište. To uključuje i CX-50 te veliki CX-60. Osim toga, Kunz zapravo nigdje nije rekao da novi 6 ne stiže nigdje, već vjerojatno samo misli na europsko tržište dok bi se na ostalim tržištima trebao pojaviti.

image

Mazda Vision Coupe Sedan

Mazda

Uostalom, hrpa novih Mazdinih SUV-ova koristi platformu s motorom sprijeda i prednjim pogonom, ili pogonom na sva četiri kotača. Ne bi bilo čudno vidjeti malo prerađenu verziju te platforme koja dolazi u proizvodnju u obliku limuzine koja preuzima dizajnerske naglaske iz koncepta Vision Coupe. Ipak, sve ovo su pretpostavke i potrebno će biti pričekati.

image

Mazda RX Vision

Mazda

Kolege iz CarScoopsa su kontaktirali Mazdu i oni kažu da ne mogu komentirati ili nagađati o budućim planovima kompanije. "Jasno je da se limuzine ne prodaju kao nekad, a mnogi mainstream proizvođači automobila masovno napuštaju karoseriju", njihov je odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:09