VRIJEME ZA KUPNJU

Cijene novih i rabljenih vozila i dalje rastu: Ne čekajte nova poskupljenja

Kia u razgranatoj mreži diljem Hrvatske nudi zavidnu ponudu novih i provjerenih rabljenih vozila svih marki s poznatim jamstvom

Kia Sportage

 Kia

Ostvaruju se prognoze s kraja prošle godine o nadolazećim poskupljenjima novih vozila. Cijene novih vozila i dalje rastu, no stručnjaci predviđaju nova povećanja u narednim mjesecima. Zbog toga rastu i cijene rabljenih vozila.

Globalni nedostatak poluvodiča izazvan pandemijom koronavirusa i dalje uzrokuje probleme u globalnoj proizvodnji vozila. Još uvijek nema mogućnosti zadovoljiti rastuću potražnju kupaca za novim vozilima opremljenim sve sofisticiranijom elektronikom.

Zbog proizvodnog šoka iz proizvodnih pogona diljem svijeta već neko vrijeme dolazi malo novih vozila, a trend nestašice vozila nastavit će se i ove godine. Uz nedostatak ponude novih, potražnja za rabljenim vozilima raste, a posljedično rastu cijene i novih i rabljenih vozila. Istodobno, rastuća inflacija također stvara dodatni pritisak na cijene.

Velika potražnja za novim i rabljenim vozilima

image
Kia

Dok se očekuje da će manjak poluvodiča potrajati barem do kraja ove godine, na tržištu je trenutno velika potražnja za vozilima - novim i rabljenim - narudžbe kupaca se gomilaju, a proizvođači i trgovci ih ne mogu pratiti. Zakašnjele i nepouzdane isporuke iz tvornica otežavaju naručivanje vozila, zalihe su male kod većine dobavljača, a rokovi isporuke i dalje se produljuju. Zbog nedovoljne ponude ili kašnjenja u isporuci - uz nezadovoljstvo potencijalnih kupaca, naravno - dolazi i do rasta cijena novih i rabljenih vozila za koji stručnjaci predviđaju da će se nastaviti tijekom 2022. Predviđa se do 30% porasta kod novih vozila zbog rastuće inflacije. Taj trend nisu zaobišle ni cijene rabljenih vozila, posebice onih do 3 godine, koja vjerno prate cijene novih.

Poskupljenja će biti najizraženija u narednim mjesecima, stoga ne odgađajte kupnju

Iako su cijene nekih vozila već porasle, stručnjaci predviđaju da će poskupljenja idućih mjeseci biti još izraženija, pa je trenutno još uvijek dobro vrijeme za kupnju vozila. Pronađite trgovca koji ima dovoljnu ponudu novih i rabljenih vozila kako biste mogli birati. U Hrvatskoj daleko najviše nudi Kia - u svojoj razgranatoj mreži diljem Hrvatske nudi zavidnu ponudu kako novih tako i provjerenih rabljenih vozila svih marki, s poznatom servisnom poviješću i jamstvom.

Pravo vrijeme za kupnju novog ili rabljenog vozila Kia - odvezite odmah i po najpovoljnijim cijenama

image

Kia Sportage

Kia

Vrijeme za povoljnu kupnju vozila istječe, zato ste pozvani u jedan od Kia salona u Hrvatskoj, gdje ćete sa zaliha moći odabrati novu ili savršeno očuvanu rabljenu Kiju i tako preduhitriti nadolazeća poskupljenja!

Više informacija pronađite OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:14