AKTUALNO

Bugatti Rimac objavio intrigantnu fotografiju: Jesu li u planu dva nova hiperautomobila?

Fotografija je objavljena kada je Bugatti Rimac slavio svoju odluku o otvaranju novog centra za inženjering i dizajn u Berlinu

Emilio Scervo

 Bugatti Rimac

Bugatti Rimac upravo je objavio intrigantnu fotografiju koja bi mogla nagovijestiti par novih hiperautomobila iz tvrtke - po jedan za svaku marku.

Fotografija je objavljena kada je Bugatti Rimac slavio svoju odluku o otvaranju novog centra za inženjering i dizajn u Berlinu u Njemačkoj, a u najavi je potvrđeno da će direktor dizajna Bugattija Rimca Achim Anscheidt i glavni tehnološki direktor Emilio Scervo raditi ruku pod ruku na "razvoju sljedeće generacije Bugattija i Rimac hiperautomobila".

image

Emilio Scervo i Achim Anscheidt

Bugatti Rimac

Lijevo od dotične fotografije s Anscheidtom i Scervom u prvom planu je Rimac Nevera dok je desno flota Bugattijevih modela, uključujući Bolide, La Voiture Noire, Centodieci, Divo, Chiron, koncept 16C Galibier, i Veyron Super Sport. Na slici je također prikazan automobil skriven poklopcem s markom Rimac i drugi automobil s navlakom Bugattija.

Teško je dešifrirati konkretne detalje o dvojcu, ali se čini da je automobil ispod Rimac poklopca po obliku sličan Neveri. Što se tiče Bugattija, možemo vidjeti da ima veliku prednju masku u obliku potkove i velike usisnike zraka slične onima u La Voiture Noireu.

image

Bugatti Chiron i Rimac Nevera

Bugatti Rimac

Jedna od mogućnosti je da je Bugatti na slici hiperautomobil sljedeće generacije, a iako su detalji ograničeni, očito se na njemu radilo posljednjih 18 mjeseci i mogao bi poslužiti kao nasljednik Chirona. Mate Rimac ranije je potvrdio da će automobil koristiti inovativni motor s unutarnjim izgaranjem i biti "jako elektrificiran".

Rimac je u procesu ekspanzije krajem 2021. započeo je izgradnju novog globalnog sjedišta nedaleko od glavnog grada Hrvatske, Zagreba. Kampus Rimac nalazi se na površini od 200.00 četvornih metara i sadržavat će ispitnu stazu, muzej te objekte za dizajn, inženjering, proizvodnju i testiranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:30