KONCEPT

Bugarski udar na Neveru: Alieno Unum hiperauto s 24 električna motora od 33 milijuna dolara

Bugarska kompanija navodi da bi njihova zvijer trebala biti sposobna razviti maksimalnu brzinu od 584 km/h

Alieno Unum (digitalni render)

Bugarski startup Alieno predstavio je svoj drugi proizvod nizom rendera "robotskog električnog hiperautomobila" kojeg naziva Unum. Model trenutačno postoji samo u glavama ljudi bugarske kompanije koji navode 24 elektromotras kojima bi hiperautomobil trebao biti sposoban razviti maksimalnu brzinu od 584 km/h.

image

Alieno Unum (digitalni render)

Naime, ovo nije prvi put da čujemo za Alieno. Tvrtka koja je osnovana 2015. izbacila je vijest o svom prvom proizvodu, Arcanumu, još 2018., ali tek trebamo vidjeti hiperautomobil u stvarnom obliku. Unatoč tome, Alieno tvrdi da će se svi njegovi modeli temeljiti na istoj platformi dizajniranoj kod kuće.

image

Alieno Unum (digitalni render)

Na prvi pogled, Unum izgleda kao hiperautomobil inspiriran Lamborghinijem za stazu. Karoserija je puna nabora, usisnika i aerokomponenti čudnog izgleda, s nedostatkom osnovnih značajki kao što su A-stupovi. Encho Enchev, glavni direktor dizajna Aliena, kaže da je dobio inspiraciju iz Xenomorph kraljice znanstveno-fantastičnog filma Alien, kao i iz Batmobila.

image

Alieno Unum (digitalni render)

Ahmed Merchev, osnivač, izvršni direktor i tehnički direktor Aliena izrazio je svoje divljenje Lamborghiniju u službenom priopćenju za javnost, priznajući da je to bio glavni izvor inspiracije. Rekao je da mu je najdraži superautomobil s unutarnjim izgaranjem još uvijek Aventador u nebesko plavoj boji, a da je model u ponudi u EV obliku, vjerojatno bi ga samo kupio i ne bi se mučio s osnivanjem nove tvrtke.

image

Alieno Unum (digitalni render)

Što se tiče specifikacija Unuma, postoje dvije različite varijante pogonskog sklopa - THF, što je skraćnica za "The Heavenly Founder" i TRS ("The Rocket Successor). Prvi se pokreće električnog energijom, dok drugi koristi električnu energiju i zrak.

image

Alieno Unum (digitalni render)

U imaginarnom svijetu Aliena, potpuno električni THF dostupan je u četiri izlazne snage: RP2 s 2610 KS, RP3 s 3481 KS, RP4 s 4351 KS i RP5 s 5221 KS i 8880 Nm okretnog momenta. Početni RP2 ima 12 elektromotora (tri po kotaču), dok vodeći RP5 ima 24 elektromotora (šest po kotaču). Ovo je vjerojatno najviše što smo ikada čuli da se ugrađuje u jedno vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:23