novi look

BMW Serije 4: Osvježen izgled, novi detalji u unutrašnjost i mild-hibridna tehnologija motora

Mild hibrid također omogućuje korištenje električne energije proizvedene povratom energije kočenja

BMW Serije 4

 BMW

BMW je osvježio popularne modele Seriju 4 Coupe i Cabrio donoseći minimalnu stilsku preobrazbu i blage hibridne inovacije u ove modele.

Očekuje se globalno lansiranje ovih automobila u ožujku, a sudeći prema najnovijim informacijama, dolazi nekoliko značajnih promjena.

image

BMW Serije 4

BMW

Na prvi pogled primjećuju se inovacije na polju tehnologije svjetala i oštriji dizajn farova te dostupnosti stražnjih svjetala u tehnologiju Laserlight. Snažna varijanta M440i dolazi serijski s laserskim diodama koje stvaraju trodimenzionalne svjetlosne efekte, pružajući vozilu atraktivan vizualni dojam. Osim toga, novi dizajn kotača i paleta boja dodatno će obogatiti estetiku vozila.

image

BMW Serije 4

BMW

U unutrašnjosti su također vidljive novosti, uključujući nova upravljačka rješenja s polugama za mijenjanje brzina te osvijetljene sklopke. Kupci će također imati priliku uživati u standardnim sportskim sjedalima i revidiranom ambijentalnom osvjetljenju.

image

BMW Serije 4

BMW

Osvježeni BMW 430d xDrive Coupé i 430d Cabrio pokreće redni šestocilindrični motor od 286 KS. Gamu motora upotpunjuju dva 4-cilindarska benzinca sa 184 KS i 245 KS te 4-cilindarski dizelaš od 190 KS. Ovisno o varijanti modela, snaga stiže na cestu putem klasičnog pogona na stražnje kotače ili inteligentnog sustava pogona na sve kotače BMW xDrive.

image

BMW Serije 4

BMW

Svi šestocilindrični redni motori i četverocilindrični dizelaš imaju 48-voltnu mild-hibridnu tehnologiju. Dodatni električni pogon u obliku 48-voltnog starter generatora stvara snagu od 11 KS koja je odmah dostupna svakim pomicanjem papučice gasa.

Mild-hibridni sustav također omogućuje korištenje električne energije proizvedene povratom energije kočenja i pohranjene u bateriji od 48 volti. Učinkovito proizvedena energija koristi se ne samo za dodatni električni pogon, već i za 12-voltni električni sustav u vozilu putem pretvarača napona.

Snažni M Performance modeli Serije 4 također se oslanjaju na blage hibride: redni šestocilindrični benzinski motor u modelima BMW M440i xDrive Coupé i M440i xDrive Cabrio od 374 KS i 500 Nm. Modele M440d xDrive Coupé i M440d xDrive Cabrio pokreće redni šestocilindrični dizelski motor koji ima najveću snagu od 340 KS uz najveći okretni moment od 700 Nm.

image

BMW Serije 4

BMW

M sportski ovjes s varijabilnim sportskim upravljanjem također je dio standardne opreme vrhunskih modela, kao i 8-stupanjski Steptronic sportski mjenjač.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. ožujak 2024 01:31