PREMIJERA

BMW predstavio svoj najsnažniji model ikada: Ima više od 740 KS i 1000 Nm te može doseći 282 km/h

BMW kaže da XM Label Red ubrzava do stotke za 3,7 sekundi, što je četiri desetinke sekunde brže od obične varijante

2023. BMW XM Red Label

 BMW

U idealnom svijetu, naslov najsnažnijeg serijskog BMW-a pripao bi superautomobilu sa središnje postavljenim motorom koji djeluje kao nasljednik M1. Međutim, sportska terenska vozila još uvijek su način za tiskanje novca za proizvođače automobila, tako da je najmoćniji model Bavarske veliki SUV.

image

2023. BMW XM Red Label

BMW

Upoznajte XM u njegovoj pikantnoj specifikaciji Label Red. To je vozilo dugačko više od 5 metara i vozi se na kotačima od 23 inča koje će imati svoju javnu premijeru sljedeći tjedan na Auto Šangaju u Kini.

Dok obični XM ima "samo" 644 konjske snage i 800 Nm okretnog momenta, Label Red ima više od 740 KS i 1000 Nm. Koristi unapređenu konfiguraciju motora "S68", novorazvijenog twin-turbo 4,4-litrenog V8 koji radi zajedno s električnim motorom ugrađenim u automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa.

image

2023. BMW XM Red Label

BMW

Sam za sebe, snažni motor s unutarnjim izgaranjem sada proizvodi više od 580 KS i 750 Nm okretnog momenta, što je dodatnih 94 KS i 100 Nm u odnosu na standardni model. Elektromotor proizvodi 200 KS i 279 Nm, tako da je ostao nepromijenjen u odnosu na standardni XM. Slično kao i u osnovnom modelu, postoji stupanj prethodnog zupčanika za povećanje maksimalnog okretnog momenta na 452 Nm.

image

2023. BMW XM Red Label

BMW

Zahvaljujući novoj snazi, BMW kaže da XM Label Red ubrzava do stotke za 3,7 sekundi, što je četiri desetinke sekunde brže od obične varijante. Sve u svemu, postići će elektronički ograničenu brzinu od 250 km/h ili 282 km/h ako se odlučite za M Driver‘s Package.

image

2023. BMW XM Red Label

BMW

Kako bi ga izdvojio od uobičajenog XM-a, BMW primjenjuje Toronto crvene detalje na bočnoj strani sportskog SUV-a kao i oko moćnih bubrega. Također ćete primijetiti crvene umetke na kotačima i na konturi difuzora. Osim toga, XM oznake su također crvene, kao i kočione čeljusti. Label Red nudit će se s više od 50 pojedinačnih boja bez dodatne naknade kao alternativa uobičajenoj Brooklyn sivoj metalik boji.

image

2023. BMW XM Red Label

BMW

Marka sa sjedištem u Münchenu navodi da će samo "mali broj" vozila biti prodan s ovom Frozen Carbon Black mat bojom eksterijera. Crveni detalji nastavljaju se unutra gdje se nalazi natpis "1/500" koji označava ograničenu dostupnost modela. Dvobojne kožne presvlake rezervirane su za XM Label Red, koji također dobiva simbol koji identificira Boost Mode na lijevoj ručici mjenjača.

image

2023. BMW XM Red Label

BMW

Nakon premijere na sajmu Auto Shanghai 2023 sljedeći tjedan, XM Label Red krenut će u proizvodnju u tvornici Spartanburg u Južnoj Karolini ovog kolovoza. Pojedinosti o cijenama bit će objavljene bliže lansiranju, ali pripremite se za mnogo više od 145.000 eura koliko BMW naplaćuje za standardni XM.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 14:55