KRUŽI NURBURGRINGOM

BMW otkrio novu Seriju 2 Coupe u maskiranom ‘ruhu‘: Proizvodnja počinje na ljeto, evo što je novo

Vrh ponude, barem dok ne stigne M2, bit će M240i xDrive Coupe s 382 KS, a nakon njega očekuje se 230i xDrive
BMW M240i xDrive Coupe (prototip)
 BMW

BMW je prije par dana otkrio pretproizvodni prototip buduće Serije 2, zbog čega možemo zaključiti kako se model nalazi u posljednjoj fazi razvoja. Za sada se provodi testiranje na slavnoj trkaćoj stazi Nurburgring Nordschleife, koja je poslužila kao ultimativni test ovjesa, šasije, sustava upravljanja i kočnica.

image
BMW M240i xDrive Coupe (prototip)
BMW

Osim trkaće staze, nova Serija 2 testirana je i na javnim cestama oko Münchena i na BMW-ovom poligonu u Maisachu. 'Novi BMW Serije 2 Coupe u posljednjem je djelu svog razvoja kako su finalizirana dinamička ispitivanja i podešavanje pogonskog sklopa i ovjesa', rekli su u BMW-u.

image
BMW M240i xDrive Coupe (prototip)
BMW

Vrh ponude, barem dok ne stigne 'čistokrvni' M2, bit će M240i xDrive Coupe s rednih šest cilindara, dva turbopunjača i osam-stupanjski Steptronic Sport mjenjačem koji u kombinaciji proizvode 382 KS na sva četiri kotača. M240i xDrive također će dolaziti s M sportskim diferencijalom. Nova Serija 2 će, u odnosu na odlazni model, imati čak za 12% veću torzijsku krutost zahvaljujući superiornoj strukturi karoserije. Prilagodljivo M podvozje bit će opcionalno.

image
BMW M240i xDrive Coupe (prototip)
BMW

Iako fotografije kamufliranog prototipa ne pružaju jasnu viziju kako će automobil izgledati, iz BMW-a doznajemo da će vanjski dizajn krasiti novi lip prednjeg branika, razdjelnici, deflektori zraka i poklopac stražnje osovine koji će smanjivati podizanje prednje osovine za čak 50 posto u odnosu na izlazni model.

image
BMW M240i xDrive Coupe (prototip)
BMW

Iako nije objavljeno previše informacija o novom kompaktnom 'sportašu' koji će se početi proizvoditi ovog ljeta, BMW napominje kako će u početku dostupni biti modeli 230i i M240i xDrive, a nakon njega očekuje se 230i xDrive i M240i (sa stražnjim pogonom). I dok će nova Serija 2 biti dostupna s četiri ili šest cilindara, BMW najavljuje da će 1. lipnja predstaviti 'potpuno električni' iX 'Sports Activity Vehicle' o i4 Gran Coupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 00:07