AKTUALNO

Bernie Ecclestone rekao da bi ‘primio metak‘ za Vladimira Putina, Formula 1: ‘Samo dajte‘

"I dalje bih primio metak za njega. Radije bih da me ne boli, ali ako boli, svejedno bih primio metak, jer on je prvoklasna osoba"

Bernie Ecclestone

 Profimedia

Formula 1 pokušava se ozbiljno distancirati od svog bivšeg izvršnog direktora Bernija Ecclestonea, koji je nedavno izjavio da bi "primio metak" za ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U nedavnom intervjuu za britansku televiziju Good Morning Britain, Bernie je Putina opisao kao "prvoklasnu osobu", ustvrdivši da se ruska invazija na Ukrajinu mogla izbjeći da je ukrajinski predsjednik Volodymyr Zelenskiy učinio više uoči sukoba.

image

Bernie Ecclestone

Profimedia

Ecclestone, koji je odstupio s mjesta šefa F1 2017., i Putin postali su prijatelji nakon što je Rusija dodana u kalendar serije 2014. godine. Sudeći po njegovim komentarima u emisiji ITV-a, Putinovi nedavni postupci nisu pokvarili to prijateljstvo.

"I dalje bih primio metak za njega. Radije bih da me ne boli, ali ako boli, svejedno bih primio metak, jer on je prvoklasna osoba - rekao je 91-godišnji Ecclestone voditeljici Kate Garraway. "Ono što on radi je nešto za što je vjerovao da je prava stvar za Rusiju."

image

Vladimir Putin

Profimedia

Ecclestone je nastavio kritizirati Zelenskog, navodeći Garraway da upita vjeruje li britanski milijarder da se sukob mogao izbjeći većim djelovanjem od strane ukrajinskog predsjednika umjesto da Putin promijeni tijek vlastitih postupaka.

"Apsolutno", odgovorio je Ecclestone. "I sasvim sam siguran da je Ukrajina, da je htjela da se iz toga izvuče kako treba, to mogla učiniti." Razumljivo, Formula 1 brzo je pokazala netrpeljivost prema komentarima čovjeka koji je jednom hvalio i Hitlera.

"Komentari Bernieja Ecclestonea njegovi su osobni stavovi i u jakom su kontrastu sa stajalištem modernih vrijednosti našeg sporta", rekao je glasnogovornik Formule 1 za Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 21:54