kotači i hedonizam

Auto Sport Adria reli: Sedam milijuna eura vrijedna karavana automobila protutnjala od Zagreba do Istre

Domaća agencija za organizaciju prestižnih relija ponudila je vlasnicima atraktivnih jurilica nezaboravni auto i gastro doživljaj

ASA U Istri

 Gabrijel Brkić

Nije više nikakva tajna da je Hrvatska postala nezaobilazno odredište za najprestižnije relije superautomobila na svijetu. Ove godine, po tko zna koji put, našim cestama prokrstarit će ekipa iz Gumballa 3000, već tradicionalno u rujnu nas očekuje gostovanje najelitnijeg Supercar Owners Circlea... Svoje mjesto u ovom prestižnom svijetu, međutim, sve više nalaze i domaći organizatori relija superauta, među kojima se posebno ističe agencija Auto Sport Adria.

image

ASA U Istri

Gabrijel Brkić

Upravo u njihovoj organizaciji krajem svibnja održan je jedan od njihovih iznimno atraktivnih događanja koje inače organiziraju diljem Lijepe naše - Istria Drive - na kojemu se okupilo čak 80 sudionika i 40 atraktivnih auta među kojima su se isticali Mercedes SLR FAB design, G800 Brabus, Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Huracan Evo...

Sudionici, za čiju se sigurnost tijekom vožnje brinula policijska pratnja, pritom nisu imali priliku samo uživati u svojim autima ukupno vrijednima čak 7 milijuna eura, već i u nizu zabavnih i gastronomskih sadržaja, uključenih u cijenu sudjelovanja od 3500 eura (po automobilu).

image

Adrenalina nije nedostajalo, kako tijekom jurnjave u zrakoplovnoj luci Portorož, tako i na Motodromu Poreč

Gabrijel Brkić

Kada je spektakularna karavana startala je iz Zagreba, ispred okupljene ekipe se nalazio zbilja prvoklasan program. Prvo su posjetili prestižnu destileriju Aura u Buzetu, da bi poslije vožnju nastavili prema Poreču, gdje su uživali u ručku organiziranom u prestižnom restoranu Spinnaker.

Pritom auti nisu bili skriveni po garažama, nego parkirani u središtu Poreča, pa su u ovoj automobilskoj fešti mogli uživati i domaćini. Poglavito djeca, koja su dobila priliku razgledati aute iz svojih snova, koje inače uglavnom mogu vidjeti samo na You Tubeu.

image

ASA U Istri

Gabrijel Brkić

Sudionici su, pak, pravu priliku za nalet adrenalina dobili u zrakoplovnoj luci Portorož, gdje su u sigurnim uvjetima mogli odmjeriti snage u utrkama ubrzanja, ali i sljedećeg dana na motodromu Poreč, gdje im je nakon buđenja u luksuznom hotelu Kempinski organizirana utrka u go-karatima. Iz svega navedenog jasno je da je tu bila riječ o trodnevnoj avanturi za pamćenje, pa ne čudi što se dostupan broj prijava popunio mjesecima prije održavanja Istria Drive.

image

U destileriji Rossi organizatori su pripremili jedno od brojnih iznenađenja za sudionike – panoramsku vožnju helikopterom iznad prekrasne Istre

ASA Facebook

Nema sumnje da će to biti slučaj i s njihovim sljedećim relijem kojega organiziraju u Dalmaciji već krajem rujna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 05:39