FELICITY ACE

Auti plaćeni pa izgorjeli na brodu: Lambo u problemu, pokreće proizvodnju zbog 15 Aventadora

Lamborghini je na brodu imao 85 auta, od kojih većina modela Urus, a na dnu ocena završilo je i 15 Aventadora Ultimae
 Handout/AFP/Profimedia

Teretni brod Felicity Ace prevozio je 4000 automobila u Ameriku, no usred Atlantskog oceana dogodila se havarija. Nakon velikog požara, brod je potonuo.

Konačna šteta još nije poznata, no svaki dan pojavljuju se nove informacije.

Lamborghini je na brodu imao 85 automobila, od kojih većina modela Urus, a na dnu oceana završilo je i 15 Aventadora Ultimae.

image

Lamborghini Aventador Ultimae

Lamborghini

Zbog tih 15 primjeraka, talijanska marka upravo je potvrdila da ponovo pokreće proizvodnju Aventadora koja će im napraviti ogromne troškove. Za sad nije poznato hoće li zbog ponovnog pokretanja proizvodnje Lamborghini odgoditi najavljenu svjetsku premijeru nasljednika.

Što se tiče ostalih marki, izvršni direktor Bentleyja Adrian Hallmark rekao je za Automotive News da su 'pronašli rješenje' za zamjenu više od pola od ukupno 189 automobila koji su bili na Felicity Aceu. Druga polovica bit će zamijenjena do kraja 2022. godine.

image
Handout/AFP/Profimedia

U ime Audija, izvršni direktor Markus Duesmann je rekao da će sva uništena vozila biti zamijenjena. Tvrtka iz Ingolstadta morat će proizvesti 1800 novih automobila da pokrije štetu.

Felicity Ace je također prevozio razne modele iz Volkswagena i Porschea, a svi automobili na brodu procijenjeni su na ukupnu vrijednost od 401 milijun dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 05:44