AKTUALNO

Apple potvrdio da BMW-ovi i Toyotini bežični punjači mogu uništiti čip novog iPhonea 15

Novo izvješće kaže da je Apple potvrdio problem u oba modela BMW-a i jednom modelu Toyote

BMW Wireless Charging

 BMW

BMW je dugo imao ugodan odnos s Appleom, ali bi nova greška mogla prekinuti dio suradnje. Korisnici iPhonea 15 prijavljuju da bežično punjenje u njihovom BMW-u može uzrokovati kvar NFC čipa. Pogođeni korisnici više nemaju mogućnost korištenja Apple Paya i kažu da je jedina opcija potpuna zamjena telefona.

image

Toyota Supra

Toyota

Novo izvješće kaže da je Apple potvrdio problem u oba modela BMW-a i jednom modelu Toyote. Prema MacRumorsu, Apple je ovlaštenim pružateljima usluga poslao interni dopis kojim potvrđuje da su sve verzije iPhonea 15 podložne ovom problemu. Ono što nije rekao je zašto se točno pojavljuje pogreška ili što će točno učiniti da popravi problem osim izdavanja ažuriranja softvera kasnije ove godine.

Do tada se čini da bi čak i kratkotrajno korištenje bežičnog punjača u BMW-u moglo uništiti NFC čip. "Sinoć sam također izgubio NFC čip nakon 10 minuta punjenja u svom novom BMW-u I4", rekao je jedan na Appleovom forumu za raspravu. “Moj 3 dana star iPhone 15 Pro bio je spržen nakon što sam ga napunio na svojem Z4", rekao je drugi.

Vlasnici nove Supre također bi trebali biti zabrinuti. Budući da je izrađena u suradnji s BMW-om, također koristi istu vrstu bežičnog punjača i potencijalno bi mogao uzrokovati istu štetu prema Appleovom dopisu.

Iz svega što smo prikupili čini se da je ovo problem sa samim iPhoneom 15, a ne s automobilima. Korisnici Androida nisu prijavili ništa slično, a čini se da ni mnogi korisnici iPhonea s telefonima prethodne generacije nemaju problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:17