PLANOVI ZA BUDUĆNOST

Alfa Romeo se potpuno mijenja. Fokus na SUV-ovima i struji. Manje emocija, više razuma

Prema najavama iz tvrtke Alfa će se tijekom idućih godina potruditi proširiti svoju ponudu na druge klase automobila

Alfa Romeo Giulia i Stelvio

 Alfa Romeo

Alfa Romeo se trenutno nalazi u vrlo nezavidnoj poziciji. Nakon prekida proizvodnje kompaktne Giuliette i sportskog 4C, njihova se ponuda smanjila na samo dva automobila koji također nisu u cvijetu mladosti – Giuliju i Stelvio. Time je Alfa postala jedan od proizvođača s najmanjom ponudom modela na svijetu.

image

Alfa Romeo Stelvio i Giulia

Alfa Romeo

Ipak, ako je za vjerovati najavama, to bi se moglo promijeniti u idućim godinama. Uskoro se očekuje premijera vrlo važnog modela za talijanskog proizvođača. Novi Tonale bit će kompaktni SUV, a uz njegovu pomoć Alfa Romeo želi udvostručiti trenutnu proizvodnju do kraja iduće godine.

image

Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo

Alfa bi time započela svoju iz marke koja cilja na emocije u racionalnu marku suočenu s realnošću modernog tržišta automobila. Prema najavama iz tvrtke Alfa će se tijekom idućih godina potruditi proširiti svoju ponudu na druge klase automobila. Tako se navodno planira i mali SUV crossover koji bi se mogao zvati Brennero. On bi u prodaju trebao stići 2024. godine. U ponudi bi trebala biti i električna verzija ovog automobila.

image

Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo

Za 2025. se planira novi model koji bi trebao biti isključivo električni, a radi se i na zamjeni za gradski model MiTo. 2027. godine bi Alfa trebala u potpunosti prekinuti proizvodnju modela koje pokreću motor s unutrašnjim izgaranjem. Nismo sigurni koliko će se njihovim obožavateljima svidjeti svi ti planovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:58