NOVOSTI IZ MAZDE

Aktualno: Trojka uskoro stiže dotjerana po uzoru na Šesticu

Japanski je proizvođač blago osvježio lice i unutrašnjost Mazde 3, koja će od 2017. dolaziti i s inovativnim sustavom G-Vectoring Control
 Mazda

Po uzoru na broj veću Šesticu, japanski je proizvođač krajem srpnja blago dotjerao i kompaktnu Trojku. Početkom sljedeće godine na tržištu će se tako pojaviti Mazda 3 koja gotovo u svakom detalju podsjeća na broj veću Mazdu 6, pa čak po želji dolazi i opremljena prilagodljivim diodnim svjetlima (ALH).

Foto: Mazda

Najveće izmjene pretrpila je, međutim, unutrašnjost, čiji materijali sada u potpunosti podsjećaju na Šesticu. Osim kvalitetnije plastike i tkanina za presvlake, postoji još čitav niz novih sitnica – od električne ručne kočnice i grijanog upravljača do head-upa u boji, a unaprijeđeni su i sustavi pomoći vozaču (uključuju i naprednu pomoć pri parkiranju).

Trojka bi se također trebala i bolje ponašati u vožnji zahvaljujući inovativnom sustavu protiv zanošenja G-Vectoring Control (GVC), koji prilagođavajući okretni moment svakom pojedinom pogonskom kotaču olakšava ulaske u zavoje. I istodobno podiže udobnost, a serijski će se ugrađivati u sve nove Mazde 3.

U ponudi će biti pet motora – tri benzinska sa 100 do 165 KS i dva dizelska (105 i 150 KS), koji će se serijski isporučivati sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, a uz doplatu i automatskim (6 stupnjeva). S obzirom da će se na tržištu pojaviti tek dogodine, cijene još nisu poznate, ali pretpostavljamo da neće biti osjetno skuplji od postojećeg modela (starta na 127.565 za osnovnu Mazdu 3 Sport sa 100 KS).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:15