TUNING

ABT se ‘dohvatio‘ novog Golfa 8 R! Nakon prerade postiže gotovo 400 KS i 470 Nm momenta!

Iako još uvijek ostaje nepoznato koliko je točno Golf brži, vjerujemo kako bi sprint do 100 km/h mogao postići ispod 4,0 sekunde
ABT Volkswagen Golf 8 R
 ABT Sportsline

Tko će ako neće ABT Sportsline? Njemački tuner nije gubio vrijeme, a sada je otkrio svoj paket za novog Volkswagena Golfa 8 R! Ispod poklopca motora krije se 2,0-litreni četverocilindrični turbak koji serijski proizvodi 333 KS i 420 Nm okretnog momenta.

image
ABT Volkswagen Golf 8 R
ABT Sportsline

To je podosta snage za maleni hatchback koji 'udara' stotku za 4,7 sekunde, no ne i za ABT Sportsline, nakon čijeg tretmana 8 R stvara blizu 400 KS i 470 Nm okretnog momenta. Zasluge se mogu pripisati novoj upravljačkoj jedinici motora (ECU) – ABT-ov specijalitet.

image
ABT Volkswagen Golf 8 R
ABT Sportsline

Te iako još uvijek ostaje nepoznato koliko je točno Golf brži, vjerujemo kako bi sprint do 100 km/h mogao postići ispod 4,0 sekunde, što više nije toliko daleko od Mercedesa A45 S AMG-a i Audija RS3, te brže od glavnog japanskog suparnika – Honde Civic Type R.

image
ABT Volkswagen Golf 8 R
ABT Sportsline

Na fotografijama također vidimo nove ABT-ove naplatke završene u sjajnoj crnoj nijansi, koju je tuner iskoristio i na debelim C stupovima. U planu je također i novi ispušni sustav, a doznajemo kako će u ponudi biti i nove tvrđe opruge za ovjes.

image
ABT Volkswagen Golf 8 R
ABT Sportsline

Ne bi nas iznenadilo da ABT odluči napraviti korak dalje s novom R 'osmicom', jer model još uvijek nastavlja 'sazrijevati', nudeći razne mehaničke nadogradnje za motor ravno iz tvornice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 23:12