TUNING

ABT će učiniti vašu Cupru Leon snažnijom od najnovijeg Volkswagena Golfa R!

Nadogradnjom ECU softvera ABT je uspio izvući 360 KS (265 kW) u Cupri Leonu i 370 KS (272 kW) u praktičnijem Leonu Sportstoureru
ABT Cupra Leon Hatchback i Sportstourer
 ABT Sportsline

Prije nekoliko mjeseci njemački tuner ABT Sportsline je najavio tuning tretman za Cupru Formentor, a sada je opciju sličnih modifikacija dobila i Cupra Leon koja dijeli platformu sa sportskim SUV-om.

image
ABT Cupra Leon Hatchback

Komplet će biti dostupan za 2.0 TSI izvedbe Hatchbacka i Sportstourera, čime će osim izgleda poboljšanja dobiti snaga i upravljanje. Tuning kompanija u budućnosti u planu ima ponuditi tretman i za elektrificiranu 1.4 TSI izvedbu.

image
ABT Cupra Leon Sportstourer

Nadogradnjom ECU softvera ABT je uspio izvući 360 KS (265 kW) u Cupri Leonu i 370 KS (272 kW) u praktičnijem Leonu Sportstoureru. U oba modela okretni moment povećan je na 450 Nm, što u konačnici čini povećanje od 50 KS i (37 kW) i 50 Nm okretnog momenta.

image
ABT Cupra Leon Hatchback

Podsjetimo se, Leon Hatchback koristi sustav pogona na prednje kotače, dok Sportstourer koristi 4drive sustav pogona na sva četiri kotača putem 7-stupanjskog DSG automatika. Performanse nisu objavljene, no očekujemo povećanje od standardnog sprinta do stotke za 5,7 sekundi kod Hatchbacka i 4,7 sekundi kod Sportstourera.

image
ABT Cupra Leon Sportstourer

Osim navedenoga, ABT je Cupri Leonu dao set 20-inčnih ABT Sport GT alu-naplataka, dostupnih u mat ili sjajnoj crnoj boji i gume dimenzija 235/30 R20. Uz to, čvršći ABT ovjes spušta visinu automobila za 30 milimetara i poboljšava njegovu upravljivost na cesti.

image
ABT Cupra Leon Hatchback

Cijena ABT-ovog tretmana koji uključuje nadogradnje snage, naplataka i ovjesa iznosi 5990 eura (44.800 kuna), bez troškova instalacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:06