iz dosade

18-godišnjak u BMW-u pod rotirkama zaustavljao vozila dok nije naletio na pravog policajca. Sada je u zatvoru

Vozač tinejdžer, kasnije identificiran kao Christian Katan Mansoor, rekao je da je policajac iz 12. postaje u Detroitu

BMW iilustracija, prijestupnik

 BMW, Facebook Oakland County Sheriff‘s Office

Vlasti u Michiganu (SAD) uhitile su 18-godišnjaka jer se lažno predstavljao kao policajac i pokušao zaustavljati vozila u prometu. Ispostavilo se da je posljednja osoba koju je muškarac zaustavio zapravo policijski službenik općine Waterford koji nije bio na dužnosti.

image

Policijska svjetla, ilustracija

Alamy/Profimedia

Ured šerifa okruga Oakland priopćio je da se incident dogodio u mjestu Rochester Hills, a policajca koji nije bio na dužnosti zaustavio je tinejdžer dok je vozio srebrni BMW s crvenim i plavim policijskim svjetlima. Nakon što ga je zaustavio, stvarni policajac se tako identificirao i zatražio identifikaciju od imitatora.

Vozač tinejdžer, kasnije identificiran kao Christian Katan Mansoor, rekao je da je policajac iz 12. postaje u Detroitu. Vratio se do svog BMW-a da uzme identifikaciju, ali umjesto da je pokaže, odvezao se, očito shvaćajući da je njegova mala šarada upravo razotkrivena.

Policajac koji nije bio na dužnosti pratio je Mansoora do naselja Shelby Township, ali ga je izgubio iz vida. Policija lokalnog područja upozorena je o incidentu i uputili su se u naselje gdje su pronašli BMW i 18-godišnjaka kako mijenja registarske pločice s jednog BMW-a na drugi. Mansoor je pokušao pobjeći pješice, ali je brzo uhićen.

“Pojedinci koji se predstavljaju kao policajci predstavljaju prijetnju javnosti i potkopavaju legitimno provođenje zakona. Srećom, ova osoba je uhvaćena i smatra se odgovornom za ovaj incident,” rekao je šerif Michael J. Bouchard. "Ali ako ste imali sličan incident s ovim opisanim automobilom ili ovom osobom na slici, kontaktirajte nas".

Mansoor je optužen za prekršaj zbog lažnog predstavljanja policajca i pušten uz jamčevinu od 5000 dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 02:19