Sjajni savjeti

Odlazak kod zubara ne mora biti bauk

Veliki i mali pacijenti bez straha se mogu prepustiti u ruke stručnjaka dental centra mimica, koji osim vrhunske usluge, ulijevaju povjerenje i nude opuštenu atmosferu.

Zdravi zubi i lijep osmijeh zahtijevaju puno truda, no bez obzira na trud i zdrave navike redovitog četkanja te upotrebu konca, problemi sa zubima česta su pojava. Upravo zato preporučuje se redoviti odlazak stomatologu jer to je najbolji način održavanja pravilne oralne higijene i brige o zubima. Ipak, odlazak u stomatološku ordinaciju nikome nije ugodan, a najmanje djeci, posebno kada se pojave doktori u kutama. Zato je važno prepustiti se vrhunskim stomatolozima koji će zadobiti povjerenje velikih i malih te stvoriti ugodnu i opuštenu atmosferu kako bi se odagnao strah. Kako to postići zna ugledna zagrebačka stomatologinja s dugogodišnjim iskustvom, Maja Mimica.

image
Stručnom timu dental centra mimica rado se za pomoć obraćaju i drugi kolege stomatolozi, kao i druge poliklinike i ordinacije dentalne medicine.
PRESS

- Prvi pregled s djetetom najbolje je obaviti kada ima oko tri godine i ništa ga ne boli. Tada se bezbrižno upozna s ordinacijom, postupkom i timom, mi ne nosimo bijele kute da ne izgledamo sterilno i strašno. Roditelji često nesvjesno rade dvije greške. Dovode djecu na vlastitu sanaciju da vide kako zubar njima popravlja zub misleći kako će time olakšati djetetu njegov dolazak zubaru, no to stvara kontraefekt. Naime, dijete tada vidi sve što je važno izbjeći u komunikaciji s njim, vidi pokvarene zube, vađenje zuba ili krv pa u startu stvara averziju prema posjetu stomatologu. Druga greška je dovesti dijete tek kada ga zub zaboli, kada ono već dolazi sa strahom, boli i nelagodom. Tada se prilagodimo situaciji i na najbolji mogući način napravimo sve što je potrebno kako bismo izliječili zub - kaže dr. med. dent. Maja Mimica.

image
dental centar mimica poznat je i po izvrsnosti u pružanju usluge djeci s poteškoćama u razvoju.
PRESS

Golemo iskustvo pomaže im i u radu s djecom s teškoćama. Osobama sa sindromom Down, s invaliditetom ili autizmom pristupaju na poseban način koji se do sada uvijek pokazao uspješnim.

Mnoge takve zahvate uspijevaju odraditi s lokalnom anestezijom.

- Uspostaviti komunikaciju s autističnim djetetom je teško. Roditeljima prije zahvata kažemo da mogu biti sigurni da njihovo dijete ništa neće boljeti, bez obzira na to što takav pregled može nelijepo izgledati. To je jedan način, a drugi je sedacija kad naš anesteziolog i odradi svoj dio posla- objašnjava dr. med. dent. Maja Mimica koja pacijentima koji se odluče za estetske i dentalne zahvate nudi povjerenje jer je uz stomatologiju, završila i studij medicine.

No nisu djeca jedina koja osjećaju nelagodu prilikom odlaska zubaru, unatoč tome što postoje brojni načini kako izbjeći strah i bol.

- Svima je veoma važno osjećati se ugodno i sigurno u prostoru gdje dolaze zbog sanacije zuba. Najvažnije je razumjeti što pacijent želi i koji strahovi ga opterećuju - objašnjavaju nam u centru mimica.

image
Stvaranje novog osmijeha je veliko umijeće, što je vidljivo i iz ovog primjera.
PRESS

Tim dental centra mimica bavi se modernom stomatologijom, što uključuje najnovije materijale i aparate, neprestane edukacije na stomatološkim i medicinskim kongresima, seminarima i radionicama.

S puno strasti sva novostečena znanja prenose u rad s pacijentima na njihovo veliko zadovoljstvo što im je ujedno i najveća nagrada. Zato im se pacijenti s povjerenjem obraćaju te ih preporučuju i za zahtjevnije zahvate poput ugradnje zubnih implantata u slučaju nedostatka jednog, više, a ponekad i svih zuba. Odlične rezultate postižu i estetskim ispunima ili krunicama te ljuskicama. Važna im je dugotrajnost i kvaliteta protetskih radova te zadovoljstvo pacijenta zbog estetskih promjena osmijeha. Stvaranje novog osmijeha je veliko umijeće, koje omogućava adekvatno kombiniranje različitih djelatnosti, ali i kreativnost, umjetničko oko i dugogodišnje iskustvo.

Unatoč pandemiji, ohrabrujući je podatak koje je iznijelo novo istraživanje Američkog stomatološkog udruženja, a koje pokazuje kako je manje od 1% stomatologa širom zemlje imalo pozitivan test na COVID-19. Izrazito nizak postotak zaraze u stomatološkim ordinacijama postignut je zbog sigurnosnih politika i praksi dezinfekcije koje se provode već desetljećima.

image
Primjer iz prakse dental centra mimica prije i poslije zahvata.
PRESS

Čak i tijekom pandemije sigurno je posjetiti stomatologa i ne čekati da se zdravstvene tegobe povećaju. Tu činjenicu podržavamo u potpunosti što dokazuje i nas neprekidni rad tije-kom pandemije. Uz dodatne mjere sigurnosti, saniranje zuba u dobro opremljenom centru mimica je sigurno.

Zato, najbolji način održavanja pravilne oralne higijene i brige o zubima jesu stomatološke kontrole radi ranog dijagnosticiranja početnih karijesnih lezija jer njihovim odgađanjem karijes napreduje, a zubno tkivo nepovratno propada. U dental centru mimica preporučuju kontrolu svakih šest mjeseci jer oralno zdravlje važno je ne samo za zube već i zato što infekcije oralne šupljine mogu dovesti do razvoja drugih bolesti, uključujući i bolesti srca. Kod njih svaki problem ima rješenje. Jedino ih trebate posjetiti, a ostalo prepustiti njihovom stručnom timu - ekipi za savršen osmijeh!

Linker
10. travanj 2024 18:38