30 najljepših haljina koje je Raf Simons kreirao za Dior

Pročitajte cijeli članak:

Kada je prije četiri godine postao kreativni direktor francuske kuće Dior, nakon antisemitskog ispada dizajnera Johna Galliana, Raf Simons je već svojom prvom kolekcijom za luksuzni brend pokazao da će se odmaknuti od klasičnog Diora, poznatog po drami i ekstravaganciji. Njegove kolekcije bile su jedne od najnosivijih jer je mnogo više pažnje posvećivao dnevnom izgledu, a svojim haute couture revijama oduševljavao je zvijezde koje su njegove kreacije redovito nosile na crvenom tepihu.

Karijeru je započeo kao dizajner namještaja, ali je nakon revije Martina Margiele 1991. godine, prve kojoj je imao priliku prisustvovati, odlučio da je njegov životni poziv ipak moda. Četiri godine kasnije lansirao je vlastitu modnu liniju “Raf Simons”, od 2005. do 2011. godine vodio je modnu kuću Jil Sander, da bi naposljetku dobio priliku u jednoj od najvećih modnih kuća. Njegov minimalistički stil odlično se uklopio u Dior, zbog čega su mnogi modni urednici bili šokirani kada je lani objavio da završava svoje trogodišnje stvaralaštvo u francuskoj modnoj kući. Svoju posljednju kolekciju za Dior predstavio je u listopadu prošle godine, a za vrijeme vodstva pariške modne kuće, njegove kolekcije su kritičari slavili, zvijezde obožavale, a high street brendovi, poput Manga i Zare, kopirali.

Raf je sada, nakon dva desetljeća modne karijere, preuzeo vodstvo američkog brenda – bit će zadužen za kampanje, dizajn i svaki aspekt vizualnog brendinga kuće Calvin Klein, koja je odlučila da je pravo vrijeme za stvaranje novog imidža, a Raf Simons idealna osoba za to.

I dok se s nestrpljenjem očekuje njegova prva kolekcija za Calvin Klein, koja će biti prikazana u veljači iduće godine na Tjednu mode u New Yorku, u galeriji se prisjetite njegovih najboljih kreacija za Dior.

Linker
23. travanj 2024 01:03