Meg Ryan

 Profimedia
Da! Da! Da!

Val, lavina, vulkan - znanstvenici tvrde da postoje tri različita načina na koje žene doživljavaju orgazam. Koji je vaš?

Razlikuju se u stupnju zadovoljstva i načinima njihova manifestiranja

Kad se obožavatelji sjete filma „Kad je Harry upoznao Sally” obično se prisjete kultne scene lažnog orgazma kojeg je Meg Ryan maestralno odglumila prije više od trideset godina. No, ujedno je i dočarala najrjeđi, ali i najintenzivniji oblik ženskog orgazma koji kulminira poput erupcije i nazvan je vulkan, kažu znanstvenici. Naime, na Karlovom sveučilištu u Pragu proučavali su kako žensko tijelo manifestira vrhunac seksualnog zadovoljstva i došli do zaključka da postoje tri različite vrste orgazma koji se razlikuju u stupnju zadovoljstva i načinima njihova manifestiranja.


Evo koja su to

* Val - najčešći orgazam koji žene doživljavaju i karakterizira ga niz ugodnih jačih i slabijih kontrakcija, osjećaj je kao da zadovoljstvo dolazi u valovima i podsjeća na plimu i oseku.

* Lavina - rjeđi orgazam od vala, ali intenzivniji koji se osjeća kao nezadrživa bujica zadovoljstva koja preplavi tijelo žene. Kontrakcije koje se javljaju tijekom orgazma postepeno slabe i nestaju.

* Vulkan - treći i najrjeđi ženski orgazam, zapravo je iznenadni, izuzetno jak i glasan orgazam koji muškarca može ostaviti zapanjenog. Kako su slikovito opisali znanstvenici, taj kratkotrajan trenutak iznenadnog eksplozivnog orgazma je Meg Ryan slavno lažirala u filmu iz 1989. godine „Kad je Harry upoznao Sally”, kad ona stenje u restoranu pred zapanjenim pogledima ostalih gostiju.

Za potrebe istraživanja 54 žene su koristile vibrator povezan Bluetoothom s aparatom koji je mjerio žensko zadovoljstvo. Aparat je nazvan lavica i prema riječima profesora Jamesa Pfausa s Karlovog sveučilišta uređaj im je pomogao odrediti načine kako žena doživljava orgazam. Prof. Pfaus za Journal of Sexual Medicine rekao je da imena val, lavina i vulkan opisuju kako se pojavljuju pokreti dna zdjelice tijekom nakupljanja i oslobađanja napetosti pri orgazmu.

Zanimljivo, zar ne?

Linker
21. travanj 2024 06:42