SHUTTERSTOCK
ne opet

Jeste li među njima? Osam grešaka koje muškarci najčešće rade u spavaćoj sobi, a trebaju pod hitno prestati

Prema seksualnim stručnjacima, ispravljanje ovih grešaka moglo bi poboljšati vaš seksualni život i zadovoljstvo vaše partnerice

Kad je seks u pitanju, svatko ima jedinstvene želje, potrebe i omiljene poze. Međutim, prema seksualnim stručnjacima, postoji osam uobičajenih grešaka koje muškarci rade i one uništavaju seksualni život. Od nedostatka erotike, zanemarivanja klitorisa do požurivanja.

Ispravljanje ovih grešaka moglo bi poboljšati vaš seksualni život i zadovoljstvo vaše partnerice.


Nedostatak erotike

Erotika, važna komponenta seksa, često biva zanemarena tijekom duge veze. Umjesto toga, seks se pretvara u samo "obavljanje posla". Iako oba spola mogu biti kriva za takvu dinamiku, postoje neki dokazi koji sugeriraju da je žensko uzbuđenje osjetljivije na kontekst.

Što znači, ako ste muškarac koji se pita zašto vaša partnerica ovih dana nije toliko zainteresirana za seks, razmislite kakav kontekst stvarate oko seksa. Stručnjaci preporučuju da se usredotočite na to da vaš odnos u cjelini bude senzualniji - poljupci prije posla, šaputanje, komplimenati ili prljave riječi na uho. Pojačavanje erotične energije može poboljašti seksualni život u cijelosti.


Požurivanje

Naravno da će se nekad stvari odviti brzo, posebno kad ste raspoloženi za seks nabrzaka, i to itekako može biti zabavno. Međutim, opetovana žurba kako biste postigli orgazam je pogreška koju mnogi često rade. Stoga, uzmite vremena, usporite i obratite pažnju na erogene zone.

Nemojte ignorirati druge vrlo osjetljive dijelove tijela vaše partnerice, njezin vrat, trbuh, bedra i stražnjicu, na primjer. Posvetite svakom dijelu njezina tijela posebnu pozornost tijekom seksa. Iznenadili biste se koliko uzbuđenja i zadovoljstva te druge erogene zone mogu ponuditi.


Poistovjećivanje vlažnosti s uzbuđenjem

Mnogi muškarci smatraju da je vlažna vagina pokazatelj uzbuđene žene. Naš um i tijelo nisu uvijek sinkronizirani.

Primjerice, žena može biti mentalno uzbuđena, ali nije vlažna i obrnuto. Isto se može dogoditi i muškarcima, ponekad ne mogu doći do erekcije iako su uzbuđeni, ali i imati erekciju u situacijama kada definitivno ne žele seks.

Razgovarajte s partnericom. Ako je ona uzbuđena, ali nije vlažna, posegnite za lubrikantom i prepustite se strastima. Isto tako, nemojte pretpostavljati da je ovlažena vagina automatski znak da želi spavati s vama.

image
SHUTTERSTOCK


Isti scenarij

Uobičajena greška koju parovi rade je to što svaki put imaju isti scenarij. Obično je to malo ljubljenja, dodirivanja, predigra ako ste raspoloženi, zatim misionarska poza dok muškarac ne postigne vrhunac, i to je otprilike to.

Lako je upasti u seksualnu rutinu, posebno kad ste dugo s istim partnerom. Ali stvar je u tome što je dobar seks često potaknut uzbuđenjem zbog nepoznatog, istraživanjem i eksperimentiranjem. To ne znači da svaki put kada to učinite trebate isprobati neobičnu fantaziju ili novu pozu (iako i to može biti zabavno).

Ne morate isprobavati nešto što vam nije ugodno, ali mijenjanje položaja, mjesta ili redoslijeda u kojem izvodite pokrete može poboljšati užitak.


Sve što je za nju je "predigra"

Riječ "predigra" ženama baš i ne čini uslugu. Da, predigra je važna, ali ne mora se svaki dodir ili svaki poljubac smatrati dijelom predigre. Pojam predigre znači da se sve što je ugodno je samo put do "glavnog čina" koji se obično svodi na ulazak penisa u vaginu, čin koji često pruža više orgazmičkog užitka muškarcima nego ženama. Jedna studija iz 2017. pokazala je da samo jedna od pet žena može doživjeti orgazam samo od vaginalne penetracije.

Oslobodite se hijerarhije seksualnih radnji. Niti jedan seksualni čin ne treba smatrati manje ili više važnim od ostalih. Posvetite isto toliko pažnje i vremena seksualnim radnjama koje nju uzbuđuju, kao i onima koje uzbuđuju vas. Prestanite stavljati njezino zadovoljstvo u kategoriju "predigre".


Ne daje se dovoljno pažnje klitorisu

Postoji cijeli popis grešaka vezanih uz klitoris, ali sve se svodi na ovo: Stavljate li klitoris na prvo mjesto tijekom svih svojih seksualnih odnosa? Ako samo ponekad dodirujete klitoris, vrijeme je da to odmah promijenite. Iako je svačije tijelo drugačije, velikoj većini žena je stimulacija klitorisa neophodna za postizanje orgazma.

Fokusiranje samo na vaginu uz ignoriranje klitorisa je kao fokusiranje samo na testite dok ignorirate penis. Dakle, saznajte gdje joj je klitoris i posvetite mu onoliko pažnje tijekom seksa koliko očekujete za svoj penis.


Vršenje pritiska na njezin orgazam

Ponekad orgazam nije moguće postići, bez obzira na to koliko se netko dobro osjeća ili koliko uživa, pritisak na orgazam sigurno neće pomoći ženi da ga postigne.

Ono što ženama nikako nije privlačno je požurivanje tijekom seksa, posebno dok prima oralni seks, kako bi muškarac mogao doći do stvari koje mu se više sviđaju. Štoviše, ženi može biti frustrirajuće da se o njezinom orgazmu razmišlja tek nakon što je seks već gotov. To pojačava ideju da je njezin orgazam samo opcionalan, dok se muškarčev orgazam smatra nužnim za dovršetak seksa.

Komunikacija je ovdje jako važna, razgovarajte o tome što ona želi i što vi možete učiniti kako bi ona postigla orgazam.


Seks završava ejakulacijom

Ideja o seksu koji je "dovršen" muškarčevim orgazmom stavlja žensko zadovoljstvo u nezavidnu poziciju. Razmislite o promjeni redoslijeda seksualnih činova: pomozite njoj da prvo postigne orgazam, a onda se pobrinite za svoj. Ovo zapravo rješava mnoge od gore navedenih problema odjednom: daje vam novi "scenarij", omogućuje vam da se usredotočite na tijelo partnerice i omogućuje ženi da uživa bez osjećaja pritiska da brže svrši.

Linker
18. travanj 2024 13:23