Kompresivna čarapa Performance prianja uz noge, podržava vene i mišiće tijekom i nakon trčanja.
 Foto: Promo
Kompresivna čarapa PERFORMANCE

Sportska čarapa za sportove izdržljivosti

Ako planinarite, pazite da imate dobre gojzerice, ako biciklirate ili rolate, uložit ćete u dobru kacigu i štitnike, no ako trčite, tada ste vjerojatno 'okusili' kako je dobra čarapa jednako važna kao i izbor tenisica.

Kompresivna čarapa Performance posebno je dizajnirana kako bi zadovoljila potrebe izdržljivih sportaša. Primjetna kompresija poboljšava cirkulaciju u nogama, smanjuje mišićne vibracije i ubrzava oporavak. Lagani prozračni materijal udoban je za kožu. Zato je ovo idealna podrška na duge staze, na primjer kod trčanja ili bicikliranja.

  • Poboljšava cirkulaciju
  • Ubrzava oporavak
  • Lagana i prozračna zahvaljujući mikrovlaknima

Više energije na duge staze

Vrsta pritiska kod sportske čarape u skladu je s medicinskim standardima: kontinuirana kompresija smanjuje se od gležnja do potkoljenice. To potiče cirkulaciju u nogama, smanjuje umarajuće mišićne vibracije i smanjuje stres tijekom sportskih aktivnosti. Osigurava bolju podršku za mišiće na duge staze, čime se produžava njihova izdržljivost.

Brži oporavak

Pozitivan utjecaj na cirkulaciju i mišiće štiti venski sustav dok je izložen dužem naporu što potiče brži oporavak. To posebno koristi izdržljivim sportašima. To je istaknuto u medicinskoj studiji* provedenoj 2011. na pariškom maratonu s prethodnim modelom VenoTrain sport koji je identičan kompresivnoj čarapi Performance po čvrstoći i vrsti kompresije. Sudionici su primijetili smanjenje mišićne boli i osjećaja otečenosti te puno bolji oporavak mišića tijekom prva četiri dana nakon utrke. Njihove vene potkoljenice nisu se proširile tijekom utrke unatoč povećanom naporu.


* Allaert F.A. et al, Auswirkungen einer elastischen Kompression der französischen Kompressionsklasse II (18-21 mmHg) auf die muskuläre Belastungsanpassung und die Erholung von Marathonläufern [Učinci elastične kompresije prema francuskoj skali kompresije II (18-21 mmHg) na prilagođavanje mišića stresu i oporavak mišića kod maratonaca], Phlébologie 2011., Vol. 64, Broj 4.

Funkcionalna u sportu

Tkanje izrađeno od finih prozračnih mikrovlakana osigurava optimalne mikroklimatske uvjete na koži. Ono regulira toplinu i odvaja vlagu od kože. To ima dvostruku korist tijekom sportskih aktivnosti. Osim toga, zahvaljujući mikrovlaknima, kompresivne čarape Performance lagane su, ali i izdržljive. Na dijelu čarape koji prianja uz taban i svod nalaze se udobni jastučići, a anatomski jastučić na peti štiti Ahilovu tetivu od pritiska i trenja.

Više informacija potražite na internetskim stranicama Bauerfeinda.

  • neoguljena jabuka, 100 g
  • naranča, 100 g
  • neoguljene kruška, 50 g
  • kivi, 40 g
  • cimet

Priprema:

  1. Jabuci i kruški uklonite sredinu, a kivi i naranču ogulite.
  2. Voće izrežite na kocke, pomiješajte i pospite cimetom.

Dobar tek!

Linker
16. svibanj 2024 07:55