Ovog jogija niti fizički hendikep ne sprječava da uživa u životu.
 Foto: Instagram @dannevins via Robert Sturman
Vrijeme i mjesto su sada i odmah

On nema noge, ni izgovor, a vi?

Prečesto nalazimo izgovore da se sebi posvetimo sutra... No, možda vas priča ovog jogija nadahne da već danas počete misliti na sebe.

Upoznajmo Dan Nevisa, 43-godišnjeg američkog ratnog veterana koji je postao učitelj joge i inspirativan govornik. I to unatoč činjenici što su mu nakon eksplozije bombe u Iraku 2004. godine amputirane obje noge. No, da stvar bude još gora, morao je proći i kroz 34 teške operacije.

Najteže razdoblje

Nakon amputacija, Dan je krenuo i na rehabilitaciju . Ipak, iako je izjavio kako se dugo nije mogao identificirati sa suborcima koji su oboljeli od PTSP-a, u jednom je trenutku osjetio što to zapravo znači.

"Postalo je toliko mračno da se više nisam mogao boriti sa oživljenim uspomenama. No, onda sam odlučio. Ne želim postati dio statistike, ne želim i ja jednog dana biti među 22 veterana koji svakodnevno počine samoubojstvo u Americi." prepričao je Dan.

Potražio je pomoć

U toj mu je nakani pomogla prijateljica koja se bavi jogom. Malo po malo i ovaj je borac uz vježbanje joge pronašao novu radost. A sve iz razloga što je odlučio proživjeti ostatak života sretan uz svoju kćer i ne dozvoliti da ga crtica iz prošlosti obilježi, ma koliko ona bila važna.

O svom iskustvu Dan danas priča i javno kako bi pomogao drugima. No, to ne radi iz udobnosti svog naslonjača, već pokazuje svojim primjerom. On, naime, uz to što izvodi i zahtjevnije poze u jogi, igra golf, skače padobranom, vozi bicikl, a popeo se i na Kilimanjaro... A što ste od toga vi nedvano napravili? Jeste li ikada?

Dozvolite da vas Dan inspirira...

"Nije stvar u tome što imamo ili što nam nedostaje. Ono što trebamo napraviti jest pronaći način da stvorimo ono što nam nedostaje u životu, bez obzira na to što nemamo sve za što mislimo da nam treba da to postignemo. Ukoliko ćemo čekati dok ne dobijemo sve što nam je potrebno ili 'ono pravo vrijeme", propustit ćemo užitak stvaranja onoga što želimo od svojih života, na ovom mjestu i u ovom trenutku. Istini za volju, ne postoji savršeni recept kako to postići... Niti savršeno vrijeme. Jedina stvar koja je savršena ste VI - baš onakvi kakvi jeste i točno onakvi kakvi niste. ~Namaste", Dan Nevins.

Linker
19. travanj 2024 05:57