SHUTTERSTOCK
Dežurna ordinacija

Stalno ide mami na ručak. Pa je li to normalno?!

Osim toga, moj partner se o svemu prvo savjetuje s mamom

Zajedno smo više o godinu dana, ali moj partner i dalje svakodnevno ide svojoj mami na ručak. Prije nego što odluči što napraviti ili kupiti, uvijek prvo pita svoju mamu. Nesretna sam zbog toga, loše spavam i ne znam kako dalje. On o tome uopće ne želi razgovarati.

Lidija O., Osijek

Odgovara dr. Sanja Boban, psihijatar:

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX

"Šteta što vaš partner izbjegava temu koja vam pričinja problem u odnosu. Jasno je da se još uvijek oslanja na svoju majku, po vašem mišljenju previše i nepotrebno. Pretpostavljam da su jako vezani - iako već godinu dana živite zajedno, njihov dosadašnji odnos zajedničkog odlučivanja i dalje je čvrst. Možda je potrebno vrijeme za separaciju, koja ne znači prekid odnosa s majkom, već jačanje vašeg zajedništva. U počecima zajedničkog života često se predugo vuku navike iz primarnih obitelji. Vas dvoje izgradit ćete svoj način. Možda se vaš dečko boji da bi razgovor o njegovu odnosu s majkom rezultirao vašim zahtjevom da s njoj zahladi odnose. Vi želite njegovu veću samostalnost i samostalnost vas kao para. Za to će biti potrebno određeno vrijeme, no nastavite zahtijevati razgovor o tome."

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
17. svibanj 2024 08:01