Iskoristite kokosovo ulje

 SHUTTERSTOCK
Jednostavni recepti

Ovo ulje nije samo sastojak u kuhinji nego i narodni lijek! Iskoristite ga za sprječavanje karcinoma te izbjeljivanje zubi

U ajurvedskoj medicini naveliko se koristi kokosovo ulje, i to posebno za zdravlje zubi i zubnog mesa

Kokosovo ulje drevni je narodni lijek koji čisti usta od bakterija i pomaže da zubi budu bijeli. Ne vjerujete? Pokušajte svako jutro barem pet minuta mućkati kokosovo ulje u ustima, a zatim ga ispljunite i uvjerit ćete se kako doista djeluje na zube i desni. U ajurvedskoj medicini, koja donosi praktične i korisne savjete koji poboljšavaju naše zdravlje na jednostavan i prirodan način, ranojutarnje mućkanje ulja u ustima natašte način je za detoksikaciju koji koristi ne samo usnoj šupljini nego i čitavom organizmu.


Čišćenje cijelog sustava

Prema ajurvedi, ono što je poznato kao povlačenje ulja pomaže u pročišćavanju cijelog tijela jer je, uz ostalo, svaki dio jezika povezan s različitim organima i tkivima. Uz to, ulje čisti usnu šupljinu od bakterija i toksina i dezinficira je, što pomaže da se izbjegnu karijes, upale i naslage na zubima. Kokosovo ulje sadrži laurinsku kiselinu, koja uništava bakterije i smanjuje naslage koje zubima daju žuti ton, djelujući između ostalog kao protuupalno i antimikrobno sredstvo. Ako ga koristite duže vrijeme, oslobodit ćete se lošeg zadaha te ćete smanjiti rizik od upale desni i raka usne šupljine. Također je to dobar način za liječenje desni koje krvare.

Sve što treba napraviti je uzeti žličicu ekstra djevičanskog kokosovog ulja i mućkati ga u ustima pet minuta, a može i dulje. Potom ispljunite i operite zube.


Soda bikarbona i kokosovo ulje

Možete i sami napraviti kućnu varijantu paste za zube. Kosovom ulju dodajte sodu bikarbonu, koja također izbjeljuje zube. Dobro izmiješajte i spremite u staklenku. Prije pranja umočite četkicu u pastu i perite zube kao i inače.

Linker
13. travanj 2024 18:10