FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
popularan u svijetu

Opet ste se prejeli tijekom blagdana? Bez brige, ovaj napitak za ubrzano skidanje kila će vas spasiti

Tradicionalni japanski napitak posljednjih je godina postao popularan u cijelom svijetu kao superučinkoviti saveznik za mršavljenje


Većina nas si tijekom praznika da malo više oduška te uživa u hrani i piću. A kako i ne bi, kad su nam stolovi ovih dana bili prepuni šunke, janjetine, francuske salate i kolača. No, često taj privremeni hedonizam preraste u neumjerenost, a mi završimo s kojim kilogramom viška, napuhnuti, s bolovima u trbuhu i želucu te usporenom probavom. Vrijeme je da sad stanemo na loptu i da brzo taj višak istopimo.

Zato je smoothie s matcha čajem za ubrzano skidanje kilograma idelano rješenje za prvu ruku.

Matcha čaj je tradicionalni japanski napitak koji je posljednjih godina postao popularan u cijelom svijetu kao superučinkoviti saveznik za mršavljenje, ali i kao eliksir za zdravlje. Obiluje antioksidansima, vitaminima A, B6, K i C te željezom, kalcijem, magnezijem, fosforom, cinkom, bakrom i ostalim mineralima. Poznat je po sposobnosti da pospješuje skidanje kilograma jer ubrzava metabolizam, što dovodi do povećane potrošnje energije i sagorijevanja masti.

image
FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK

Sastojci:

  • šalica matcha zelenog čaja
  • zrela banana
  • bademovo mlijeko ili obrano kravlje mlijeko
  • chia sjemenke
  • sjemenke lana
  • nekoliko kapi ekstrakta vanilije za bolji okus (po želji)

Priprema:

  1. Sve sastojke stavite u blender i dobro promiješajte.
  2. Ulijte smoothie u čašu i ukrasite s još malo chia sjemenki i komadićima voća po izboru koje će dodatno obogatiti okus.
Linker
29. travanj 2024 12:48