Postoji nekoliko metoda izbjeljivanja zubi, a da bi se postigli najbolji rezultati preporučuje se prije toga obaviti pjeskarenje i čišćenje kamenca
 FOTOGRAFIJE: RIDOFRANZ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO
Dežurna ordinacija

Koju metodu izbjeljivanja zubi odabrati i jesu li nužne i neke pripreme?

Lasersko izbjeljivanje idealno je za pacijente koji imaju prirodne zube, a nezadovoljni su njihovom bojom. Važno je da su zubi prije izbjeljivanja zdravi."

Odlučila sam se na izbjeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji, jer se bojim drugih neprovjerenih i nesigurnih metoda. Zvala sam nekoliko poliklinika i dobila različite informacije i cijene. U jednoj su mi ordinaciji rekli da bih prije trebala napraviti pjeskarenje, a u drugoj da to nije nužno. Molim vam da mi pomognete u izboru jer sam potpuno zbunjena.
Marija G., Samobor

Odgovara dr. med. dent. Ivan Hurčak:

image
FOTOGRAFIJE: DAMIR KRAJAC/CROPIX


"Da bi se postigli najbolji rezultati izbjeljivanja, preporučuje se prije toga obaviti pjeskarenje i čišćenje kamenca. Postoji nekoliko metoda izbjeljivanja u ordinaciji. Cijene su različite jer se kod svake metode upotrebljavaju drugačiji materijali koji imaju različitu cijenu. Najnovije lasersko izbjeljivanje zuba ima niz prednosti u odnosu na druge metode. Mnogo je sigurnije, brzo je gotovo (30 minuta), nježno i s izvanrednim rezultatima - najčešće od četiri do šest nijansi svjetliji zubi. Lasersko izbjeljivanje idealno je za pacijente koji imaju prirodne zube, a nezadovoljni su njihovom bojom. Ne preporučuje se kod osoba mlađih od 16 godina, trudnicama i dojiljama. Važno je da su zubi prije izbjeljivanja zdravi."

Linker
15. svibanj 2024 10:39