Svibanj donosi puno dobrih stvari, barem tako tvrde zvijezde!

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
Jako dobar mjesec

Horoskop za svibanj: Što čeka svaki znak na području ljubavi, seksa, zdravlja i karijere?

Svibanj je jedan od najmoćnijih mjeseci u 2022. godini

Pripremite se na oduševljenje! S lunarnim događajima, retrogradnim Merkurom i promjenama u energiji, svibanj je jedan od najmoćnijih mjeseci u 2022. godini.

Dva pozitivna planeta, Venera i Jupiter, započinju novi ciklus jer oba ulaze u vatreni znak Ovna, 2. i 10. svibnja. Te dvije smjene najavljuju početak četveromjesečnog razdoblja u kojem privlačimo obilje, ali i podršku okoline u ostvarivanju naših ciljeva.

10. svibnja također pozdravljamo drugi retrogradni Merkur, koji počinje u Blizancima i završava u Biku 3. lipnja. Kao i uvijek, ova retrogradnost potaknut će nas na gledanje stvari iz druge perspektive. Ono što ovog razlikuje od ostalih retrogradnih Merkura je to što je povezan sa Saturnom, a pomoći će nam da razlučimo što je korisno, a što nije.

15. svibnja, puni Mjesec dolazi u obliku snažne pomrčine u znaku Škorpiona. Također donosi energiju Saturna, ovaj lunarni događaj nije za one slabog srca. Nešto će doista biti pomračeno iz naših života u ovom trenutku, i najvjerojatnije će to biti nešto vrlo emocionalno za što smo vezani. Prijateljski podsjetnik da pomrčine donose promjenu o kojoj se ne može pregovarati.

Posljednji veliki pomak u mjesecu je ulazak Sunca u Blizance 20. svibnja, koji tada tvori mladi Mjesec 30. svibnja u znaku Blizanaca. Pomak s elementa zemlje na element zraka trebao bi biti dobrodošao, on nam daje priliku da obradimo sve kozmičke radnje, a istovremeno uvodi više mogućnosti za zabavu.


Ovan

Za vas je najveća vijest ovog mjeseca, a možda i godine, da Jupiter ulazi u vaš znak i ostat će tu do 27. listopada. Ovaj potez za najavljuje veliko razdoblje rasta, a Svemir će vam pomoći ostvariti vaše ambicije.

S druge strane, Merkur započinje retrogradnost u vašoj trećoj kući komunikacije. Budite toga svjesni kad pravite planove i komunicirate s drugima, pobrinite se da stvarno razumijete stajalište druge osobe prije nego što krenete u raspravu.

Postoje trenuci kada morate biti nesebični u vezama, ali ovo nije jedan od njih. Ljubavni planet Venera prelazi u vaš znak pa ćete doživjeti puno romantike. Prepustite se i uživajte!


Bik

Sretan rođendan! Budući da Sunce obasjava vaš znak veći dio mjeseca, svibanj je veliki mjesec za vas. Upravo sada, Svemir će vas natjerati na velike promjene koje će vam pomoći u procesu samoaktualizacije. Budite otvoreni za sinkronicitete, kao i za rad i gledanje stvari iz različitih perspektiva.

Pomrčina Mjeseca 15. svibnja donijet će neophodne promjene u neke od vaših najbližih odnosa. Obratite pažnju na to! Bilo da prekidate ljubavnu vezu ili idete na terapiju za parove, ovo je trenutak da počnete raditi na tom odnosu.

Retrogradni Merkur ulazi u vaš znak 22. svibnja i potaknut će vas na preispitivanje i razmišljanje. Razmislite zašto ulažete svoje vrijeme i energiju u određene ljude. Jesu li oni vrijedni toga? Retrogradni Merkur je tu da preispitate stvari.


Blizanci

Svibanj je za vas mjesec introspekcije, i to na mnogim područjima života. Ovoga mjeseca kozmičke smicalice se događaju na području vašeg podsvjesnog uma, tražit će od vas da usporite i "napunite baterije". Vaš planet vladar, Merkur, započet će s retrogradnom fazom 10. svibnja, a od vas će tražiti da pažljivo proučite kako se ponašate u društvu.

Energija se mijenja 20. svibnja kada Sunce ulazi u vaš znak, a s njim dolazi i trenutak jasnoće. 21. svibanj bi mogao biti dan kad ćete dobiti odgovore na važna pitanja. Stoga, provedite vrijeme slušajući svoju intuiciju kako biste riješili važne životne dileme.

U svibnju ćete se više fokusirati na ljubav prema sebi nego na flert. Ako ste u partnerskom odnosu, pomrčina Mjeseca mogla bi dovesti do važnih pitanja oko podijele odgovornosti. No, ne brinite upravo pronalazak tih rješenja će vas dodatno zbližiti.


Rak

Napokon će vaši karijerni ciljevi dobiti pomoć od Svemira. U svibnju će vas Venera i Jupiter potaknuti da slijedite svoje snove. Osim što ćete imati uspješan mjesec, mogli biste stvoriti bazu za uspjeh tijekom cijele godine zato se pobrinite da kanalizirate taj utjecaj. Lilit ili crni Mjesec je božanski ženski planetarni arhetip, a sada je u vašem znaku. I do kraja godine možda ćete osjećati kako se u vama nagomilava bunt. Slijedite ga i dopustite ovoj božici da vam pokaže dar mističnog i duhovnog života.

Pomrčina Mjeseca donosi naglu promjenu u trenutnoj romantičnoj vezi. Bez obzira prekidate li vezu ili konačno definirate što je, više nemate prostora za nešto što daje više pitanja nego odgovora.


Lav

Pripremite se na promjenu! Vaš planet vladar, Sunce, putovat će vrlo blizu divljeg Urana i Lunarnog sjevernog čvora sudbine.

Karmičke snage će otvoriti i zatvoriti neka vrata, a neočekivani događaji će vas odvesti na mjesta koja ne možete ni zamisliti. Kako se život kreće takvom brzinom, zapamtite da je puno zabavniji kada izgubite kontrolu i dopustite Svemiru da vas iznenadi. Ostanite prizemljeni i usklađeni sa svojom intuicijom jer svibanj za vas ima dar kreativnosti. Sve što trebate učiniti je osloboditi svoj um!

Promjene u vašem privatnom i poslovnom životu stavljaju veliki pritisak na vaše najintimnije odnose. Posebno će pomrčina Mjeseca staviti na kušnju vašu vezu.


Djevica

Svibanj bi mogao biti pun događanja jer vaš planet vladar, Merkur, započinje s retrogradnim razdobljem u vašoj desetoj kući karijere i javne reputacije. Držite se visokih standarda, stoga se pripremite za reviziju i uređivanje svojih trenutnih projekata, posebno između 10. svibnja i 22. svibnja. Ako imate vlastiti posao, ovo je savršen mjesec da preispitate svoju ciljanu publiku, načine na koje joj pristupate i počnete provoditi potrebne prilagodbe.

Što se tiče veza, od prosinca ste zaista mogli obogatiti svoje odnose, kako prijateljske tako i ljubavne, no pripremiti se na promjene. Od 10. svibnja mogli biste saznati više o dinamici moći unutar odnosa, a to bi moglo označiti i novo razdoblje veze.


Vaga

Svibanj vam donosi puno romantične energije. Vaš planet vladar, Venera, provest će većinu mjeseca u Ovnu, vašem sektoru za veze. Međutim, nije dovoljno da božica ljubavi provede vrijeme u vašem sektoru za veze, morate i sami poraditi na nekim stvarima. Ovo je odlično razdoblje za razgovor i rješavanje najvećih problema unutar veze. Isto tako, retrogradni Merkur u Biku će potaknuti duboke razgovore.

Bez obzira na to je li vam posljednja pomrčina Sunca donijela financijsku blagodat ili težak gubitak, pomrčina Mjeseca prilika je da pročistite svoje račune, očistite nepotrebne stvari i prihvatite da ponekad imati manje znači imati više.


Škorpion

Ovo je jedan od najvažnijih mjeseci u 2022. godini za vas. Saturn, planet učitelj, vam posljednjih nekoliko mjeseci daje važne životne lekcije, a u svibnju bi one mogle doživjeti vrhunac. Ovo je razdoblje kad ćete otvoriti oči. Isto tako, Svemir bi vas mogao tražiti da riskirate s nekim koracima, ali vi ste ionako za to rođeni.

Oslonite se na osnažujući osjećaj oslobođenja jer ono što Svemir najviše želi jest naučiti vas slobodno živjeti.

Svibanj ima veliku poslovnu energiju za vas. Bilo da počinjete u novoj tvrtki ili mijenjate ritam na svom dugogodišnjem radnom mjestu, s Jupiterom u Ovnu, doći ćete do financijskog prosperiteta.

Što se tiče odnosa, otkrivate da je lakše prihvatiti neizvjesnost ljubavnih veza.


Strijelac

Svašta vas čeka ovog mjeseca! 10. svibnja je ogroman dan za vas jer vaš planet vladar, Jupiter, ulazi u Ovna, gdje će ostati do 27. listopada. Ako ste se u posljednje vrijeme osjećali slabo, ovaj pomak bi mogao dati novu injekciju energije. Čeka vas dosta zabave i romantike, a to bi moglo biti dobro i za vaš ljubavni život.

Bilo da ste slobodni ili u partnerskom odnosu, jako ste strastveni ovih dana, a i vaš libido je porastao. Nemojte se sramiti tražiti zadovoljstvo. Igrajte se i zabavljajte se!


Jarac

Iscjeljenje je važna tema ovog mjeseca, a u tome će vam pomoći Venera i Jupiter. Iako bi u početku moglo biti teško pristupiti određenim temama, ova kombinacija planeta može donijeti vrstu ozdravljenja koja na kraju generira rast, kao i bliskost.

Merkur počinje retrogradno u vašoj šestoj kući rutine, donoseći vam savršenu priliku da prilagodite svoje svakodnevne navike kako bi bolje funkcionirale za vas.

Pomrčina Sunca vjerojatno je ponovno pokrenula druženja s bivšim te neobveznu aferu. Kako se Sunce susreće s Uranom, ova veza dobiva neočekivani obrat. Umjesto da brinete o tome kamo taj odnos vodi, prepustite se i uživajte!


Vodenjak

I vama je svibanj jedan od najvažnijih mjeseci u godinu. Naučili ste puno ove godine, a u svibnju će vam Svemir možda dati još jedan kratki ispit. Čisto kako bi provjerio jeste li savladali sve lekcije. Vrlo dobra vijest je da imate dar strategije i mudrosti, a sa zvijezdama na svojoj strani ništa vas neće zaustaviti ovog mjeseca!

Postoji mnogo potencijala da vaša ljubavna veza procvjeta kada sezona Blizanaca počne 20. svibnja. Mladi mjesec u Blizancima 30. svibnja posebno je povoljno vrijeme za vas da se vratite na aplikacije za spojeve ili oživite strast s dugogodišnjim partnerom.


Ribe

Najveća vijest je da Jupiter napušta vaš znak 10. svibnja. Ako vam se sviđao njegov tranzit, znajte da će se vratiti kasnije tijekom godine. Ali ako vam je to bilo previše energije, pripremite se da odahnete. Početna faza retrogradnog Merkura utjecat će na vaš sektor doma i obitelji, što bi vam moglo pomoći da postanete svjesni negativnih misli.

Isto tako, retrogradni Merkur mogao bi vam pomoći da uđete u srž nekih ključnih problema s partnerom. Ako ste slobodni, možete se ponovno povezati s nekim iz svog rodnog grada, a mogao bi vas ugodno iznenaditi spoj na slijepo.

Linker
05. svibanj 2024 17:46