SHUTTERSTOCK
ne želite to

Za žene je ova poza pravi užitak, ali muškarce može dovesti do nezgodnog ‘patlidžan efekta‘

Kad ljubav boli: muškarac je tijekom seksa osjetio „krc” i završio s deformacijom penisa

Fraktura penisa se, kažu stručnjaci, uglavnom događa tijekom intenzivnog spolnog odnosa. Penis izlazi iz vagine i onda presnažno udara u pubičnu kost ili u područje međice između vagine i anusa. Mali broj muškaraca je doživio lom penisa tijekom masturbacije ili prilikom pada iz kreveta dok je penis bio u erekciji. Tri ključna simptoma frakture penisa su zvuk pucanja, oticanje i hematom. Također, stručnjaci upozoravaju da je poza u seksu kod koje je najvjerojatnije da dođe do frakture penisa obrnuta kaubojka jer partneri u tom položaju nisu uvijek usklađeni. A osobe koje s takvom frakturom ne potraže liječničku pomoć, obično ostaju s erektilnom disfunkcijom, ožiljcima i savinutim penisom do kraja života.


Veća je vjerojatnost da će muškarci koji varaju partnerice slomiti penis

Muškarci bi trebali biti naročito oprezni s onim vezama koje se događaju između pet i sedam sati poslijepodne jer takva usputna avantura može završiti sa slomljenim penisom. Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Journal of Sexual Medicine pokazalo je da su muškarci koji varaju partnerice izloženiji frakturama penisa. Autori su analizirajući podatke muškaraca s tom dijagnozom ustvrdili da ih je polovica u trenutku ‘pucanja‘ penisa bila zauzeta u krevetu s ljubavnicama. Vjerojatno rizik povećava neobično mjesto na kojem se seks odvija, žurba ili nervoza.

Vrlo bolno

Tako je jedan 50-godišnji Indonežanin je doživio ekstremno rijetku i bolnu frakturu penisa.

Pacijent je naime imao snošaj sa suprugom kad je osjetio da je nešto „krcnulo”, navodi tekst objavljen u časopisu International Journal of Surgery Case Reports. Nakon toga je izgubio erekciju, osjećao snažnu bol, krvario iz uretre i nije mogao mokriti. Muškarac je otišao u bolnicu u East Javi u Indoneziji, gdje živi, žaleći se na oticanje penisa koje je tada već trajalo više od četiri sata. Tijekom pregleda, liječnik je otkrio ono što se naziva deformacijom u obliku patlidžana, a što je jasan znak da je došlo do frakture penisa.

Penis se zavinuo udesno poprimajući zaobljen oblik i bio je jako otečen. Uočeno je i značajno krvarenje u tkivu penisa, zbog čega je poprimio purpurno crvenu boju, nalik na veliku masnicu, i to po cijeloj dužini. Liječnicima je bilo teško utvrditi na kojem je točno mjestu došlo do loma, s obzirom na to da se masnica proširila skroz do skrotuma. Snimke su pokazale rupturu u erektilnom tkivu s desne strane muškarčeva penisa, vezivnom tkivu duboko u penisu i u uretri. Pacijent je odmah odveden na operaciju, koju su liječnici detaljno opisali u objavljenom tekstu. Slomljenu erektilnu komoru fiksirali su materijalima s velikom apsorpcijskom sposobnošću, a dva kraja uretre su ponovo spojili. Kako bi spriječili stvaranje ugruška u skrotumu, napravili su višestruke incizije i uvedena je cijev za drenažu. Pet dana nakon zahvata muškarac je otpušten iz bolnice s kateterom koji je trebao imati 21 dan, koliko je potrebno da uretra zacijeli.

- Pacijent je došao na kontrolu sedmi dan od operacije i izgledalo je da rane od operacije dobro cijele. Ponovo je došao na kontrolu 21. dan nakon zahvata i tada mu je uklonjen kateter. Smatra se da je zahvat uspio i da je rezultat zadovoljavajući – rekli su liječnici. Četiri mjeseca nakon zahvata pacijent je rekao da je oduševljen ishodom operacije. Ponovo je mogao imati spolne odnose sa suprugom, bez ikakvih bolova, i mogao je normalno mokriti. Iako se njegov penis malo naginje ulijevo kad je u erekciji, to mu ne izaziva nikakvu bol. Nije abnormalna pojava da je penis blago zaobljen toliko dugo dok to ne uzrokuje nikakve probleme.

Linker
15. svibanj 2024 05:12