Helena Christensen

 INSTAGRAM
Tajna njezine linije

Godine joj ništa ne mogu! Bila je supermodel 90-ih, a čini nam se da i sad može biti opaka konkurencija puno mlađim kolegicama

Iako se prestala baviti modom i dalje ima brojne obožavatelje, evo zašto Helena Christensen (53) i dalje izgleda fantastično

Helena Christensen (53) je obilježila modne piste 90-ih, gotovo nema brenda i dizajnera s kojim nije surađivala. Njezina ljepota i top forma priskrbile su joj titulu supermodela. Međutim, svojim izgledom i danas plijeni pažnju i čini nam se da bi mogla biti konkurencija duplo mlađim kolegicama.

Sudeći prema 937 tisuća pratitelja na Instagramu i dalje ima brojne obožavatelje. Trenutno ljetuje u rodnoj Danskoj, a fotografijom u kupaćem kostimu ponovno je pokazala svoju odličnu figuru. Istražili smo koja je tajna njezinog izgleda.




Kvalitetan san

Helena je svjesna da je za ljepotu i zdravlje izuzetno važan san pa to često naglašava.

- Najbolje se osjećam kada se dobro naspavam. To je moj prioritet broj jedan. Zapravo mislimo da je to prioritet većini ljudi. Jednostavno vam se promijeni cijeli dan, kad niste dovoljno spavali i kad jeste - rekla je Christensen za Harper‘s Bazaar UK.



Zabavna tjelovježba

Christensen voli isprobavati nove i zabavne aktivnosti, poput plesa oko šipke.

- To je najteža fizička aktivnost kojom sam se ikad u životu bavila. Imam toliko strahopoštovanja i poštovanja prema plesačicama na šipci - kazala je za Bazaar.

Još jedan oblik tjelovježbe koji prakticira? Boks.

- Boks se može činiti kao muški sport, ali u mojoj klub dolaze mnoge žene i to budu pravi treninzi boksa, puni znoja - dodala je Helena.




Intenzivno vježbanje

Christensen tvrdi da joj kratki i brzi sprintevi pomažu ubrzati metabolizam.

- Sprintajte, nemojte trčati, jer to odmah pokreće vaš metabolizam i omamljuje vaše tijelo angažiranjem mišićnih skupina na vrlo eksplozivan način - rekla je.

Dodaje da je ne voli trčati 40 minuta istim tempom, ali će zato odraditi 20 minuta intenzivnog trčanja i nakon toga je "gotova". Više se fokusirati na kvalitetu nego kvantitetu treninga.

Isto tako, voli vježbati u prirodu.

- Plivajte u oceanu, plivajte u rijekama, plivajte u jezerima. Planinarenje, cijepanje drva, to je najbolji način vježbanja, jer zapravo ne osjećate da je to vježbanje - navela je.



Jedite sve, ali vježbajte

Christensen ne vjeruje u dijete.

- Nisam osoba koja će si ograničiti bilo kakvu hranu. Ne bih mogla živjeti bez kruha i tjestenine. Jedem pravi maslac i pijem punomasno mlijeko. I opsjednuta sam japanskom hranom i marokanskim gulašima. Pa kad razmišljam o vježbanju, da, dobro je za um, ali također jer jedem zaista puno hrane - objasnila je za Allure.




Meditacija

Helena je svjesna važnosti borbe protiv stresa, stoga smatra da je važno pronaći svoj oblik meditacije.

- Ne mogu samo mirno sjediti i razmišljati o nekoj mantri ili ponavljati misao ili riječ. Ali postoje drugi načini da pronađeš svoj mir. Ponekad to činim organiziranjem ili čišćenjem. Nedavno sam ponovno počela svirati klavir, a to je jako dobar način da budem sam u mirnoj zoni i drugačije koristim svoj um. To je moj oblik meditacije. Ključno je pronaći što je dobro za tebe - zaključila je.

Linker
20. travanj 2024 06:25