Marinu i njenu preslatku Blanku možete pratiti na Instagramu @non_stop_mama
 Marina Carević/Press
Pozitivna priča

Dok drugi odlaze, ova se mlada mama vratila u Hrvatsku, zasnovala obitelj i pokrenula uspješan i zabavan posao 'sa strane'

U vrijeme kad sve više mladih ljudi iseljava iz Hrvatske u želji za boljim životom, lijepo je čuti priču o mladoj mami koja se odlučila vratiti u domovinu, zaposliti se ovdje i stvoriti obitelj, a uz sve to pronašla je vremena i za zanimljiv hobi.


Piše: Tjaša Gračner


Marina Carević je mnogo toga: cura koja voli "osnovnoškolske viceve", voditeljica ureda u IT tvrtki, supruga, prijateljica i mama "maloj krafnici Blanki", kako od milja zove svoju kćerkicu. Blanka je i inspiracija za Marinin projekt "Non-Stop Mama", koji se rodio iz njezine ljubavi prema pisanju.

Marina je provela dio života u Sloveniji i Kanadi, ali želja da svojoj kćeri pruži priliku da odraste u obiteljskom krugu vratila ju je u Hrvatsku. Non-Stop Mama razvijena je iz Marinina prethodnog projekta - bloga Meadow of Beauty, gdje je objavljivala recenzije šminke.


Od beautyja do majčinstva

Tijekom trudnoće, blog za šminkanje se ugasio te napravio mjesta želji za pisanjem o majčinstvu, njegovim izazovima i malim radostima. Željela je stvoriti zajednicu u kojoj bi majke mogle razmjenjivati iskustva i savjete.

S obzirom na to da obožava sarkazam i ironiju, također ih je uključila u svoj novi blog, "Non-Stop Mama" te u svoj prvi proizvod za roditelje koji uzimaju svoju novu ulogu s nagovještajem humora.

Marina Carević/Press
Od neodoljivih "Non-Stop Mama" kartica do korisnog planera, Marina je iz vlastitog iskustva majčinstva osmislila odlične proizvode.

Dekorativno, ali i korisno

Tako su nastale "Non-Stop Mama" kartice, koje će razveseliti umorne mame koje znaju kako kaotičan je život s malim djetetom. Kartice je moguće koristiti kao dekorativan detalj u svom inspirativnom kutku ili pri fotografiranju veselih trenutaka s bebom.

Kako bi mladi roditelji unijeli (barem malo) reda u svoj kaotičan dan, Marina je kreirala Non-Stop Mama organizer, koji je u potpunosti na hrvatskom jeziku.

Svoju ideju iznesla je riječkoj dizajnerici Vedrani Šoltić i zajedno su stvorile originalni planer inspirativnog dizajna, namijenjen mama, koje u bebinoj prvoj godini života žele držati sve konce u rukama. U organizeru su pokrivena sva područja bebinog i maminog života od tablice mjera, dnevnika hranjenja, termina pregleda, shopping listi, prvih blagdana, organiziranja rođendana, "ako stignem" liste i liste višegodišnjih želja i planova pa sve do uvođenja dohrane, povratka mame na posao i odlaska bebe u jaslice. Non-stop mama kartice su samo bile uvod u priču o organizeru u kojem ćete uz smirivalice i pjevalice, antistres bojanku za mamu i bojanku za malu štrucu kad poraste, pronaći i razne tekstove i citate koji će vas umiriti i izmamiti vam osmijeh i u najtežim situacijama.

Marina Carević/Press
I poznata splitska glumica oduševljena je Marininim kreativnim proizvodima.

Vole je i poznate mame

Marinin blog zapeo je za oko i glumici Ivani Gudelj Tešija, koja je oduševljena Marininim entuzijazmom, smislom za humor i Non-Stop Mama proizvodima.

"Voljela bih pohvaliti Marinu, koja uz svoju Blanku i svoj posao, stigne uveseljavati sve mame koje sreću pronalaze u malim stvarima koje su rađene srcem. Želim joj puno uspjeha u radu i očekujem još puno prekrasnih "Non-Stop Mama" proizvoda, a ja ću, kao vjerna obožavateljica i dalje pratiti i kupovati ono što ću svojoj dječici jednog dana pokazivati i pokloniti im kao uspomenu na najljepše razdoblje mog života." istaknula je glumica.

Kako Marinini projekti rastu zajedno s njezinom malom Blankom, predviđa da će budući projekti biti biti namijenjeni malo većoj djeci.

Marina Carević/Press
Mame će najbolje razumjeti Marinin smisao za humor.

A gdje je u svemu ovome tata?

Tata ne mari za čarima Instagrama i bloganja, te preferira ostati siva eminencija, prateći svaki korak svoje male kćeri i podupirući Marinu u svim budućim projektima.

Dogodovštine Marine i njezine male Blanke možete pratiti na Instragam profilu non_stop_mama.

Linker
20. svibanj 2024 16:01