Almagea® Prenatal Omega3+

Prenatal Omega3+ idealan je dodatak majčinskoj ljubavi

Almagea® Prenatal Omega3+ proizvod je koji je već dugi niz godina dostupan na hrvatskom tržištu i prepoznat kao kvalitetan dodatak prehrani za sve buduće majke i žene koje se tek spremaju na majčinstvo. Svakodnevnim kontinuiranim i predanim radom stručnog tima te praćenjem noviteta na tržištu prenatalnih pripravaka, tvrtka Almagea unaprijedila je formulaciju i na taj način ponudila proizvod vrhunske kvalitete.

Prenatal Omega3+ sadrži jedinstvenu kombinaciju vitamina, minerala, antioksidansa, karotenoida i omega-3 masnih kiselina te osigurava 15 pomno biranih nutrijenata za zdravu trudnoću i dojenje.

image
Almagea® Prenatal Omega3+

Almagea® Prenatal Omega3+

Što sadrži inovativna formula nove generacije - Almagea® Prenatal Omega3+?

Prenatal Omega3+ je dodatak prehrani namijenjen svim ženama reproduktivne dobi koje su u fazi planiranja i pripreme za trudnoću te trudnicama i dojiljama, a osigurava:

  • omega-3 masne kiseline: DHA i EPA,
  • kombinaciju folne kiseline i aktivne folne kiseline; 5-metiltetrahidrofolata (5-MTHF),
  • prirodne karotenoide: FloraGLO® Lutein i OPTISHARP™ Natural zeaksantin,
  • vitamine: B6, B12, D, E,
  • minerale: željezo, jod, cink, selen i bakar.

Ovaj dodatak prehrani razlikuje od svih prenatalnih pripravaka po tome što osigurava unos prirodnih karotenoidnih pigmenata – luteina i zeaksantina – koji su važni za zaštitu očiju mame i bebe, a ujedno su i strukturni dio mozga te time iznimno važni za njegov pravilan razvoj od prvih dana života. FloraGLO® Lutein i OPTISHARP™ Natural zeaksantin prirodni su karotenoidi dobiveni iz cvijeta kadifice s klinički dokazanim pozitivnim djelovanjem u svim razdobljima života. Lutein i zeaksantin dva su biljna pigmenta iz skupine karotenoida koja voću i povrću daju žutu do crvenkastu boju. Naše ih tijelo ne može sintetizirati stoga ih je važno unositi putem hrane i dodataka prehrani te najbolje djeluju kada se primjenjuju u kombinaciji.

Dokazano je da se razina luteina i zeaksantina u krvi tijekom trudnoće povećava te se putem pupčane krvi prenose do fetusa, dok razine ostalih poznatih karotenoida u krvi trudnice ostaju nepromijenjene. Nakon što se prenesu od majke do nerođene bebe, lutein i zeaksantin se koncentriraju u retini fetusa već između 17. i 22. tjedna trudnoće. Nutrijenti koje unosi majka izlučuju se u mlijeko te tijekom dojenja posredno štite dojenče tako da važnost luteina i zeaksantina ne prestaje niti nakon poroda. Lutein i zeaksantin se koncentriraju u mozgu, koži, tkivu dojke, ali i u majčinom mlijeku te na taj način pružaju antioksidacijsku zaštitu za bebu.

Jedan od ključnih elemenata za zdravlje trudnice i zdrav razvoj djeteta jest folna kiselina. Tijekom trudnoće su potrebe unosa folne kiseline povišene, a svakodnevnom prehranom vrlo često ju nismo u mogućnosti unijeti u dovoljnoj količini.

Osim pravilnog izbora namirnica koje unosimo u organizam, dodaci prehrani također igraju veliku ulogu pri čemu svakako treba obratiti pozornost koji oblik folne kiseline sadrže. Prenatal Omega3+ sadrži dva oblika folne kiseline – aktivni oblik 5-MTHF (600 µg) te folnu kiselinu (200 µg) što doprinosi optimalnoj bioraspoloživosti folata u tijelu majke.

image
Almagea® Prenatal Omega3+

Almagea® Prenatal Omega3+

Prenatal Omega3+ inovacija je za mame i one koje će to postati. Osim što je njegova formulacija usklađena s najnovijim znanstvenim spoznajama na području perinatalne skrbi, proizvod dolazi u inovativnim Licaps® kapsulama kako biste bez problema uživali u čarobnom razdoblju trudnoće. Prednosti Licaps® kapsula su da ne sadrže otapala, konzervanse, laktozu, gluten, škrob, plastifikatore, alergene, GMO sastojke te štite aktivne sastojke od kisika i vanjskih utjecaja, čime se smanjuje oksidacija, razgradnja, hidroliza i popratne negativne reakcije sastojaka. Znanstvena istraživanja ukazuju na lakšu apsorpciju, bolju iskoristivost i optimalnu zaštitu sadržaja kapsule te su ujedno blage za želudac, što je od posebne važnosti trudnicama i dojiljama.

Linker
25. travanj 2024 15:26