- patlidžan
- krumpir
- rajčica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar,
- peršinov list ...
Priprema:
- Ogulite krumpir, a patlidžan operite. Izrežite ih na okrugle ploške te blago posolite i popaprite.
- Na dno vatrostalne posude ulijte maslinovo ulje.
- Slažite red krumpira pa red patlidžana dok sve ne potrošite. Na vrh posložite izrezanu rajčicu.
- Poklopite posudu (ili prekrijte aluminijskom folijom) i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 ºC.
- Kada povrće bude skoro pečeno otklopite da se jelo zarumeni.
- Izvadite iz pećnice, pospite usitnjenim peršinom i poslužite.
Dobro je znati!
Ako ga volite i ako ga koristite, musaku možete pred kraj pečenja obogatiti i ribanim sirom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....