FOTOGRAFIJE: NEŠTO SLATKO BY KATARINA
što nam više treba

Ekstra čokoladni kuglof s još malo čokolade na vrhu - s ovim receptom ne možete pogriješiti

U kuglof možete dodati orašaste plodove po želji


Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina


Volim kuglofe jedino ako su meki, sočni, odnosno da nisu suhi i "nabiti", a ovaj čokoladni je baš takav. Savršen. Ekstra čokoladni s još malo čokolade na vrhu.

Evo recepta, uživajte!


Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 250 g tamne čokolade (70% kakao)
  • 4 velike žlice kakaa u prahu
  • 100 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 250 g šećera
  • 5 jaja


Priprema:

  1. Maslac i čokoladu otopite na pari.
  2. U posebnu zdjelu stavite jaja i šećer i miksajte dok jaja ne postanu svijetle boje.
  3. U jaja dodajte sve ostale sastojke i na kraju rastopljenu čokoladu.
  4. Smjesu prebacite u kalup za kuglof koji ste prije toga dobro namastili i pobrašnili (višak brašna istresite) i pecite na 180 stupnjeva 35 minuta.
  5. Pečeni kuglof ostavite da se ohladi u kalupu, a nakon toga ga preokrenite na tanjur.
  6. Kuglof prelijte s čokoladnim preljevom.
  7. U kuglof možete dodati orašaste plodove po želji


Čokoladni preljev:

  • 150g čokolade za kuhanje
  • 1,5 dcl slatkog vrhnja

Sastojke sjedinite i otopite čokoladu na laganoj vatri uz stalno miješanje.


Linker
08. svibanj 2024 20:02