SHUTTERSTOCK
moćno oružje

Znate li da i sjemenke mogu potaknuti rast kose - izabrali smo pet najboljih

Obiluju mineralima i vitaminima te potiču rast kose

Osim korištenja odgovarajućeg šampona i regeneratora, vrijeme je da u svoju rutinu njege kose uključite i ovih pet vrsta sjemenki koje obiluju mineralima i vitaminima te potiču rast kose.


Chia sjemenke

Bogate su esencijalnim masnim kiselinama, proteinima i vlaknima te stoga potiču rast snažne i sjajne kose. U stvari, vitalni nutrijenti, poput cinka i bakra, prisutni u chia sjemenkama poznati su po tome što sprečavaju lomljenje vlasi.


Lanene sjemenke

Obiluju omega 3 masnim kiselinama te djeluju kao hrana za folikule kose, smanjuju upalu i pospješuju zdravlje vlasišta. Uz to, sadrže i antioksidanse koji sprečavaju stanjivanje i ispadanje kose.


Sjemenke sezama

I bijeli i crni sezam bogati su esencijalnim nutrijentima poput magnezija, kalcija i proteina, koji su neophodni za rast kose. Osim toga, ove sjemenke djeluju hidratantno i preveniraju štetne učinke sunčevih zraka na kosu.


Sjemenke suncokreta

Krcate vitaminom E, cinkom i omega 3 masnim kiselinama, sjemenke suncokreta poboljšavaju cirkulaciju u vlasištu, a to može potaknuti rast kose. Možete ih grickati umjesto užine, ali ograničite unos na samo 30 grama dnevno.


Sjemenke piskavice

Poznate su po udjelu proteina i nikotinske kiseline te pomažu u učvršćivanju vlasi i prevenciji njihovog pucanja. Ostali nutrijenti, poput vitamina A, C i K, željeza, kalija i proteina također mogu potaknuti rast kose.

Linker
07. lipanj 2024 14:12