Koje su vaše beauty tajne?

 FOTOGRAFIJE: SHUTTERSTOCK
isprobajte ih i vi

Zaista su genijalni! Beauty trikovi koje smo naučili na društvenim mrežama

Na Instagramu i TikToku smo pronašli odlične beauty trikove koji će vam se sigurno svidjeti

Društvene mreže su prestale biti mjesto na kojem samo možemo vidjeti fotografije putovanja i selfieje. Zapravo sad možete pronaći korisne informacije i ideje na Instagramu, TikToku i Facebooku. Mi smo pronašli odlične beauty trikove koji će vam se sigurno svidjeti.


Flaster za žice u grudnjaku

Znate li onaj katastrofalan osjećaj kad žica probije tkaninu grudnjaka? Sigurno da. Stvar je tim gora što vas žica zaista može porezati po grudima.

Ako pak ne želite baciti svoj omiljeni grudnjak, postoji jednostavno rješenje. Na vrh žice zalijepite komadić flastera i uvucite ga u tkaninu grudnjaka. Možete flaster čak staviti preko proreza kroz koji je žica izašla. Odluka je na vama. Ovo je posebno koristan trik kad vam treba hitno rješenje.



Smanjite i povećajte oči

Pa kako se ovoga nismo prije sjetili? Znamo da bijela boja povećava volumen, a crna smanjuje. Znate li da to možete iskoristiti i za svoje oči? Ako je vjerovati Instagramu bijelom olovkom možete povećati oči. Dok crnu olovku za oči možete iskoristiti da ih smanjite.

Jednostavno i efektno!

Napravite svoj ruž

Da, možete i to! Imate omiljenu boju sjenila i željeli biste i takav ruž? Iskoristite sjenilo za oči u boji koja vam se sviđa, pomiješajte s malo vazelina i imate novu boju za usne. Potrebna su samo dva sastojka.

Naravno, ne morate koristiti novo sjenilo kako biste napravili ruž. Iskoristite ostatke sjenila ili ono koje se polomilo na sitne komadiće.

Operite svoje četkice za šminkanje

Najvažnije je da svoje četkice za šminkanje redovite čistite i perete kako biste spriječili infekcije, osipe i druge kožne probleme. Evo kako najbolje očistiti svoj "alat" za šminkanje. U omjeru 1:1 pripremite sredstvo od deterdženta za suđe i maslinovoga ulja. Operite svoje četkice u ovom sredstvu, a zatim ih isperite toplom vodom i osušite.

Vrlo učinkovito!




Napravite kovrče

Dosta vam je uništavanja kose uvijačima i peglama za kosu? Napravite kovrče pomoću trake za kosu ili pojasa kućnog ogrtača. Da, dobro ste pročitali!

Kosa vam ne mora biti vlažna, ali i može. Važno je samo da traku ili pojas držite preko noći. Stavite ju na glavu i lagano omotajte jedan po jedan pramen oko tkanine. Radnju ponavljate sve dok vam kosa ne bude omotana oko trake ili pojasa.

Ujutro izvucite tkaninu s glave i kosu dodatno stilizirajte lakom.



Riješite elektriciteta

Ovo je problem s kojim se često susrećemo nakon što operemo kosu. Aluminijska folija vam može pomoći. Uzmite komad folije, povucite ga preko pramena kosa i gledajte kako elektricitet nestaje.

Linker
24. travanj 2024 20:10