SHUTTERSTOCK
nježne i meke

Mali i jednostavan ritual tijekom noći će nahraniti kožu usana i spriječiti nastanak bora oko njih

Ljeti posebnu pažnju treba posvetiti i usnicama


Zaštita i hidratacija su nužne kako bi se izbjegla moguća pojava herpesa, koji je često uzrokovan prekomjernim ili naglim izlaganjem UVB zrakama. No, bez obzira na to jeste li skloni usnom herpesu ili ne, korištenje zaštitne kreme prije i za vrijeme izlaganja suncu omogućit će vam da spriječite dehidraciju kože usnica čiji je rožnati sloj naročito tanak, a time i osjetljiviji od kože na drugim dijelovima lica.


Hranjivi balzam

Na usnice zaštitni proizvod treba nanositi još češće nego na ostale dijelove tijela jer ga dobrim dijelom skidamo dok jedemo, pijemo, kad se kupamo i znojimo. A za noć usnama pripremite posebnu njegu koja će osigurati da ostanu nježne i meke.

Tijekom noći, kad nisu izložene suncu, usne tretirajte hranjivim balzamima na bazi suncokretova ulja, esencijalnog ulja matičnjaka ili maslinova ulja. Bilo koje od ta tri ulja prije odlaska na spavanje nanesite u obilnom sloju na usnice, ali i na malu udubinu između gornje usnice i nosa. Taj mali i jednostavan ritual tijekom noći će nahraniti kožu usana i spriječiti nastanak bora na usnama i oko njih.

Linker
20. travanj 2024 09:35