Postoji rješenje

 SHUTTERSTOCK
Naučite ih

Jednostavno i brzo! Osam stvari koje možete učiniti kako biste se riješili stresa i boli

Postoje brze i učinkovite metode koje našem tijelu mogu pomoći u nekoliko minuta

Imali ste težak dan na poslu, posvađali ste s bliskom osobom ili jednostavno nemate vremena za sve svoje obveze? Svi se ponekad nađemo u situacijama kad trebamo trenutno oslobađanje od stresa. Možda nije u pitanju stres nego bolovi? Srećom, postoje metode koje možemo primijeniti i u manje od pet minuta ukloniti bol ili se osloboditi stresa.


Koristite led za zahvaćeno područje

Vjerojatno ste već i isprobali ovu metodu, to je jedna od najstarijih i najučinkovitijih za ublažavanje bolova u bilo kojem dijelu tijela. Može biti od pomoći u rješavanju akutnih ozljeda, kao što je uganuće noge, kao i kod svih upala i oteklina koje se mogu pojaviti. Led možete nanijeti na zahvaćeno područje u obliku obloga ili se okupati u ledenoj kupki.


Masirajte područje između obrva kako biste se oslobodili stresa

Točke pritiska od davnina su način privremenog oslobađanja od svih vrsta boli i stresa, a jedna od njih nalazi se između naših obrva i zove se točka otiska. Primjena pritiska ili masaže ovog područja odlična je metoda za uklanjanje stresa i tjeskobe iz tijela. Ako trebate brzo rješenje, isprobajte.


Masirajte uši

Još jedna točka koju možete stimulirati kako biste otpustili stres i anksioznost iz svog tijela se nalazi u vašim ušima. Poznata kao točka nebeskih vrata, masiranje uha i primjena nježnog pritiska na ovu točku pomoći će u suočavanju sa stresom.


Jedite zobenu kašu

Ako dosad niste uvrstili zobenu kašu u svoju prehranu, krajnje je vrijeme da to učinite. Zob je izuzetno zdrava namirnica bogata vlaknima, no jedna od njezinih manje poznatih dobrobiti je opuštajuće djelovanje. Zobene pahuljice sadrže puno magnezija i kalija koji snižavaju krvni tlak, a podižu razinu serotonina ako se jedu redovito. To ne samo da vam pomaže da se opustite, već vas dugoročno čini i sretnijima.


Nanesite sok od đumbira za ublažavanje bolova u uhu

Ako ste ikad doživjeli upalu uha, znate koliko bolovi u uhu mogu biti jaki. Što kad vam se ta neugodna uhobolja ponovno pojavi i trebate instant rješenje? Korištenje soka ili ulja od đumbira koje je zagrijano s đumbirom može ublažiti bol jer ima protuupalna svojstva. Samo pazite da ga nanesete oko vanjskog dijela uha.


Popijte sok od naranče

Sigurno ste čuli za brojne dobrobiti vitamina C, od uklanjanja prehlade do sprječavanja kroničnih bolesti, ali možda vam je manje poznato da može otpustiti stres. Visoke razine stresa povezane su s nedostatkom vitamina C pa povećanje dnevnog unosa može pomoći. Jedan od najlakših načina da to učinite je ispijanje soka od naranče. Naravno, ako volite jesti svježe mandarine, naranče, to je još bolja opcija.


Žvakanje žvakaće gume

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Prosthodontic Research 2015. godine pokazalo je da žvakaće gume mogu biti rješenje za psihološki stres. Sudionici istraživanja (njih 20), prije i neposredno nakon testa su žvakali žvakaću gumu. Rezultati istraživanja su pokazali da im je žvakanje pomoglo ublažiti stresne situacije.


Stavite sol na jezik

Ako želite brzo i jednostavno smanjiti tjeskobu, stavite soli na jezik. Ovaj mali trik može vas odvratiti od vaše tjeskobe i prizemljiti angažirajući vaša osjetila. Isto tako, može vas potaknuti da pijete vodu jer je hidratacija tada jako važna.

Linker
20. travanj 2024 10:27