NOVO ZADUŽENJE

Zagrebački holding sa šest banka potpisao ugovor o kreditu od 240 milijuna eura

‘Od ukupnog iznosa ugovora o kreditu 92 posto služi za refinanciranje zatečenih kredita koji su bili odobreni prije lipnja 2021‘
 Srdjan Vrancic/Cropix

Zagrebački holding i šest banaka potpisali su ugovor o kreditu od 240 milijuna eura, koji je pripremljen u spornoj proceduri ishođenja sudužništva triju gradskih komunalnih poduzeća.

Prema obavijesti Holdinga Zagrebačkoj burzi, kreditori su Erste banka, Zagrebačka banka, Nova hrvatska banka, OTP banka, Raiffeisen banka i Privredna banka Zagreb, a kao savjetnici dviju strana u pregovorima o kreditu angažirana su odvjetnička društva Mišković & Mišković (banke) i Madirazza & Partneri kao savjetnici Holdinga.

- Od ukupnog iznosa ugovora o kreditu 92 posto služi za refinanciranje zatečenih kredita koji su bili odobreni prije lipnja 2021. Preostalih osam posto odnosi se na novo zaduživanje kojim će se omogućiti završetak određenih projekata operativnog restrukturiranja Društva i Grupe Zagrebački holding - priopćeno je iz Holdinga.

Za spomenutih osam posto od 240 milijuna eura vrijednog kredita Holdingu jamči Grad Zagreb, koji je za to morao dobiti suglasnost Ministarstva financija.

Dok je Ministarstvo financija 19. rujna izdalo potrebnu suglasnost zagrebačkoj Gradskoj upravi, Skupština grada Zagreba dala je suglasnost na kredit Holdinga 12. rujna.

U međuvremenu se saznalo da za povrat dijela kredita Holdingu jamče i gradska komunalna poduzeća Gradska plinara Zagreb, Gradska plinara Zagreb - Opskrba i Vodoopskrba i odvodnja, odnosno da potrebne suglasnosti triju tvrtki nisu dale njihove uprave, već skupštine tvrtki predstavljene u predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivanu Novakoviću.

Na dan potpisivanja ugovora o kreditu ostavku je podnio Miroslav Živko, predsjednik Uprave Gradske plinare Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:05