ILEGALNI BIZNIS

Za vikend unajme stan u Zagrebu, obrade desetke klijentica, zarade 50 tisuća eura u kešu i vrate se u Beograd!

Klijentice su najčešće mlade djevojke, potpuno nesvjesne opasnosti u koju se dovode
 Provjereno

Za vikend unajme stan u Zagrebu gdje obrade i do 50 klijentica, zarade desetke tisuća eura i vrate se natrag u Beograd. Iako dozvolu za rad nemaju, a sredstva koja koriste nisu odobrena od HALMED-a, pumpaju usne, ubrizgavaju preparate u čelo, nos, bradu.... Plaća se bez računa, u gotovini. Reporterka Provjerenog dogovorila je termin i iz prve se ruke uvjerila kako funkcionira crno tržište estetskih zahvata. O sličnom slučaju je Jutarnji list pisao ranije.

Dnevni boravak iznajmljenog stana služi kao čekaonica u kojoj ženska osoba djevojkama nanosi anestetsku kremu na usne. Druga ženska osoba se predstavlja kao majka vlasnice ordinacije „Donna“ i priznaje: „Evo u aprilu dobivaju doktori radne dozvole i onda smo definitivno legalni. Ali smo morali da radimo ovako iz razloga da nam se pacijenti ne ospu, razumijete.“

Pojašnjava i tko je doktorica koja izvodi estetske zahvate: „Ona je radila, mimo specijalizacije, u privatnim bolnicama, tako je sticala što se tiče hirurgije, ovo je bilo da ima džeparac i onda je ušla u ozbiljnu našu viziju i to je to“, te otvoreno dodaje: „Mi smo zaista se potrudili da imamo mlade, jer mladi doktori će i bockati, dok ne dođe do svog nivoa i dok ne dođe do svog imena i prezimena u svojoj subspecijalizaciji.“

Jedna od klijentica s tretmanom završava nakon 15 minuta i za tri zone botoxa plaća 220 eura u gotovini. „Ona zaradi za taj vikend 50 tisuća eura, 50 tisuća eura keša hrvatskog novca“, tvrdi za Provjereno doc. dr. sc. Željko Rotim, predsjednik Hrvatskog društva za estetsku medicinu i dodaje:

„Klijentice su najčešće mlade djevojke, potpuno nesvjesne opasnosti u koju se dovode i s kakvim se posljedicama mogu suočiti“, tvrdi stručnjak. „Šansa za nekrozu je velika… vrlo često reakcija može biti sistemska reakcija vrlo slična gripi: temperature dugotrajne, slabost, mučnina. To su stvari koje ljudi trebaju znati“, tvrdi.

Ekskluzivnu snimku iz stana te reakciju vlasnice biznisa kada joj je reporterka Provjerenog otkrila tko je, pogledajte u u četvrtak navečer u emisiji na Novoj TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:36