RADNICI NA TERENU

Vjetar srušio jedan od simbola Strossmayerovog šetališta: ‘Ne žalite, starac je otišao, mladac će doći‘

U oluji je stradalo staro stablo divljeg kestena koje je palo na rasvjetni stup, a radnici Zrinjevca su ga već ispilili
Srušeno stablo na Strossmayerovom šetalištu
 Ljiljana Relić

Snažan vjetar srušio je jučer stablo divljeg kestena na ulazu u Strossmayerovo šetalište. Nanosi vjetra izbili su korijen starog drveta iz tla i ćelava je krošnja udarila u svjetiljku. Prilikom udarca lampa je pala s betonske drške i završila na podu. Iz svjetiljke prekrivene raznim natpisima još uvijek vire žice, a stablo je i dalje polegnuto na mjesto gdje je još jučer uspravno stajalo.

Riječ je o drvetu koje je jedan od simbola šetališta, pod kojim se Zagrepčani često fotografiraju.

- Ciklus života: starac je otišao, mladac će doći! Bilo je lijepo stablo i svačega se nagledalo: Krvavih ratova, diktatura, mržnje i ljubavi, djetinjstava, odrastanja, starosti...ali ne treba žaliti. Nadam se da će ono mlado koje će biti posađeno, gledati lijepi "film" - stoji u jednom od komentara na Facebook grupi "Zakaj volim Zagreb".

image
Radnici Zrinjevca stablo su već ispilili i uklanjaju ga
Bruno Drempetić

Na mjestu pada, platou iznad Zakmardijevih stuba, oko nesretnog stabla radnici Zrinjevca su postavili žutu vrpcu kako bi prepriječili prilaz mogućim neopreznim prolaznicima. Drvo su ispilili i njegove unakažene dijelove ostavili polegnute.

- Čim su radnici Zrinjevca izašli na teren i ogradili područje, znači da će ga uskoro ukloniti. Vjerojatno kroz par dana. Ovog ih vikenda u tome vjerojatno sprječava Zagrebački maraton, jer im je zbog prometnih restrikcija otežan prijevoz - rekli su nam iz Komunalnog redarstva.

image
Bruno Drempetić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:28