LOKALNI IZBORI 2021.

Vesna Škare Ožbolt u programu obećava novi Dom zdravlja u Lučkom, Bandić ga je otvorio u veljači

Mediji su još u veljači 2021. izvijestili da je Milan Bandić baš u Lučkom otvorio potpuno novu zgradu u kojoj je uređena ambulanta
Vesna Škare Ožbolt
 Bruno Konjević/Cropix

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesna Škare Ožbolt građanima, od kojih traži glas na izborima 16. svibnja, predstavlja se, među ostalim, i vrlo detaljnih programom, konkretnim rješenjima, te obećanjima za pojedine zagrebačke kvartove ispisanima na njenoj službenoj web-stranici.

Tako u rubrici #kvartovi, točnije u podrubrici #volimnovizagreb, stoji nekoliko obećanja i konkretnih rješenja za taj dio grada.

“Novi Zagreb, kao moderniji dio grada, svakako se treba više povezati s ostatkom grada. Moj program uključuje projekte uvođenja “tramvaja na Savi” koji će plovidbenim putevima spajati istočni i zapadni dio grada. Pokraj stajališta uredit će se biciklistički punktovi, gdje će svaki građanin moći besplatno koristiti bicikl uz Savu”, kaže Škare Ožbolt. Osim toga, građanima obećava nove škole u Jakuševcu i u Buzinu, spajanje zračne luke “dr. Franjo Tuđman“ i centra grada s tramvajskom linijom, te otvaranje novog Doma zdravlja u Lučkom.

Ne zvuči to loše, dapače, no malo zbunjuje njeno obećanje o novom Domu zdravlja u Lučkom jer su mediji još u veljači ove godine izvijestili da je (u međuvremenu preminuli) gradonačelnik Milan Bandić baš u Lučkom otvorio potpuno novu zgradu u kojoj je uređena ambulanta (u sklopu mreže Doma zdravlja Zagreb) sa četiri ordinacije obiteljske medicine, dvije ordinacije dentalne zdravstvene zaštite, patronažnom službom i prostorom gdje će biti smješten pedijatrijski odjel.

image
Ambulanta Lučko
Zagreb.hr
image
Ambulanta Lučko
Zagreb.hr

Mediji su izvijestili da je nova dvoetažna zgrada ukupne površine 800 metara četvornih, te da je izgradnja i uređenje te zdravstvene ustanove u Lučkom Zagrepčanke i Zagrepčane koštala 13,7 milijuna kuna.

Stoga smo stožer Vesne Škare Ožbolt upitali: zašto kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba najavljuje otvaranje Doma zdravlja u Lučkom kada je upravo u Lučkom ove zime u potpuno novoj zgradi (u sklopu mreže Dom zdravlja Zagreb) otvorena Ambulanta, te je li kandidatkinja Vesna Škare Ožbolt uopće svjesna te činjenice, točnije da li je svjesna da građanima obećava nešto što već postoji? I ako je svjesna te činjenice, da nam pošalju dodatno pojašnjenje.

- Prvo Vam želimo zahvaliti na redovitom praćenju naše web stranice. Vaš značajan interes za našu stranicu pripisujemo tome što je buduća gradonačelnica, gđa. Vesna Škare Ožbolt još prošle godine krenula s ovom vrstom komunikacije s građanima, tada još na domeni gradonacelnica.hr. Koncem prošle i tijekom siječnja ove godine naši volonteri iz gradskih četvrti unosili su projekte za svoj dio stranice #kvartovi.

image
Ambulanta Lučko
Zagreb.hr

Sadržaj stranice #volimnovizagreb unosili su volonteri dviju gradskih četvrti, Novi Zagreb - zapad i Novi Zagreb - istok, a provjerom činjenica utvrdili smo sljedeće: Radio Sljeme objavio je 24. srpnja 2020. godine vijest, odnosno izvještaj o obilasku Lučkog te obećanje gradonačelnika Bandića da bi novi “Dom zdravlja u Lučkom“ trebao “svečano biti otvoren za mjesec i pol dana”. Nakon više šest i pol mjeseci, 12. veljače 2021., Grad na svojim službenim stranicama objavljuje otvaranje nove ambulante (a ne Doma zdravlja). Vjerujemo da i sami razumijete kako smo našu redizajniranu stranicu pokrenuli početkom siječnja, iako je Dom zdravlja Zagreb - Centar, Ambulanta Lučko (kako se taj objekt službeno zove) trebao biti otvoren početkom rujna 2020. godine.

Mi bismo očekivali da suradnicu bivšega gradonačelnika pitate za kašnjenje od pet mjeseci, prije nego što uočite da stranice kvartova na našoj web stranici nismo ažurirali od početka godine, odnosno da smo ih samo nadopunjavali. Posebno joj ukazati na činjenicu da je riječ o ambulanti, a ne o Domu zdravlja, pa tako ambulanta nema ni pedijatrijski odjel te ostale neophodne sadržaje koje inače ima Dom zdravlja. U svakom slučaju, očekujemo da Vam je razumljiva želja naših volontera iz Lučkog da gradonačelnik ispuni svoje obećanje.

Hvala Vam na podsjetniku da trebamo redovito ažurirati sve dijelove naše web stranice, što ćemo zahvaljujući Vašem poticaju ubuduće činiti. Pozivamo Vas da nas i dalje pitate za svaki po Vama “sporni” sadržaj na našoj stranici. Uvjereni smo da ćete na isti način analizirati i stranice drugih kandidata koji su ih pokrenuli značajno kasnije od nas (čime su zasigurno ažurniji od nas;) - stoji u odgovoru kojeg potpisuje Leo von Breithen Thurn, voditelj ureda gradonačelničke kandidatkinje Vesne Škare Ožbolt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 07:19