PRVA U HRVATSKOJ

U Zagrebu se otvara Tvornica strave, provjerili smo što vas čeka: ‘Oni slabijeg srca neka ostave srce na našem terenu‘

Na tri kata raspoređeno je deset strašnih prostorija, a u svakoj od njih posjetitelje dočekuje po jedan strašni stanar
Otvaranje Tvornice strave
 Ivana Nobilo/Cropix

Suho lišće i kosturi na zidovima slabo osvijetljenog hodnika vode u prostoriju punu dijelova ljudskog tijela, a miris medicinskog alkohola ulazi u nosnice. Buka, vriskovi i glasno disanje koje se može osjetiti za vratom nešto su na što se treba priviknuti jer je osnovno pravilo da povratka unazad nema, a pravila stanara ove zgrade jednostavno ne želite kršiti. Zamazani krvlju ili s nožem u ruci pozivaju vas da nastavite kraj njih ili vam ljubazno pružaju cvijet - kako biste ga mogli baciti na pokojnika u otvorenom lijesu.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Ovo nije noćna mora iz koje se ne možete probuditi, već samo dio onoga što će vas dočekati u prvoj hrvatskoj Tvornici strave.

„Oni slabijeg srca neka ostave srce na našem terenu - mi ćemo svakako znati kako ga iskoristiti u prostorijama s organima i organskim menijima“, smireno je objasnio Mario Petreković, koji je u suradnji s Reneom Bitorajcem u zagrebačku tvornicu Katran donio uzbuđenje za koje smo do sada odlazili u kuće strave u Gardalandu ili Movielandu.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Zgradu s vanjskim ciglenim zidovima, do koje vodi napukla cesta, u dva su mjeseca pretvorili u mjesto strave ispred čijeg ulaza i hrabri oklijevaju.

„Evo, ja sam prvi ušao i rezultat su ovi tragovi kočenja na gaćama. Vi ćete to naravno moći i sami kako bi doma došli s jednim ovakvim primjerkom“, našalio se Petreković dok je okupljenima pokazivao zamazano donje rublje koje se suši na ulazu zgrade.

image
Mario Petreković i Rene Bitorajac
Ivana Nobilo/Cropix

Na tri kata raspoređeno je deset strašnih prostorija, a u svakoj od njih posjetitelje dočekuje po jedan strašni stanar – medicinska sestra, pakleni anđeo i djevojka priključena na struju samo su neki od njih.

„Svatko će ovo mjesto doživjeti drugačije ovisno o svojim strahovima pa je ovo zapravo i jedna vrsta terapije“, kaže Petreković.

Prvom obilasku Tvornice strave prethodila je modna revija stanara koja je pokazala koliki je trud zapravo uložen u cijelu priču. Kostimi, detaljna šminka i izvrsna gluma zaprepastila je pa zatim oduševila prve goste među kojima su se našla i neka poznata lica - kazališni glumac Mario Mirković, glumac i iluzionist Luka Vidović te fotograf Damir Hoyka.

image
Ivana Nobilo/Cropix

Za sve one koji žele provjeriti koliko dobro podnose strah, Tvornica strave otvara se ovu subotu, a organizatori otkrivaju da se od najave otvaranja stalno rezerviraju karte.

Posjet je organiziran po grupama od najviše šest osoba, ali oni najhrabriji mogu kuću razgledati sami.

Cijena ulaznica je 70 kuna za odrasle, 60 za studente, 50 za mlađe od 18, dok su umirovljenici pozvani na besplatnu turu. Roditelji djece mlađe od 14 godina morat će stisnuti zube jer je mladim ljubiteljima kuća strave posjet dozvoljen samo uz njihovu pratnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 07:36