‘POSTALI SMO ŠLJAM‘

U Zagrebu premlaćena vozačica ZET-ova busa: ‘Dvije balavice od 15 godina srušile su je na pod i cipelarile‘

Kolegicu ne bole udarci koje je primila, već činjenica koja pokazuje na što smo spali mi, djelatnici ZET-a, kaže predsjednik sindikata

Ilustrativna fotografija

 Goran Mehkek/CROPIX

Na Facebook stranici Sindikat autobusnog, tramvajskog prometa Hrvatska-Zagreb objavljeno je kako je u nedjelju navečer u Zagrebu napadnuta vozačica ZET-ova autobusa. Njihov status u nastavku prenosimo u cijelosti.

- Oko 21 sat dobio sam informaciju da je napadnuta naša kolegica, vozačica autobusa. Nisam htio ništa pisati dok ne budem imao više informacija. Jutros me zvao kolega koji me pitao jesam li čuo za napad. Dao mi je kolegičin broj mobitela pa sam je nazvao da pitam kako je, treba li što i ukažem joj na njezina prava.

Napale su je dvije balavice od 15 godina, srušile ju na pod i cipelarile. Kolegica im nije htjela pružiti otpor i uzvratiti jer se radi o maloljetnicama. Nakon što su je pošteno iscipelarile, došle su policija, hitna, unutarnja kontrola... Angažirao se predsjednik Uprave, gospodin Bogdanović, kao i rukovoditelj AP Podsused, gospodin Butković, što je svakako pohvalno.

Kroz razgovor s kolegicom shvatio sam da je ne bole udarci koje je primila, već ju boli činjenica koja pokazuje na što smo spali mi, djelatnici ZET-a. Spali smo na to da smo postali zadnji šljam i izopćenici iz društva koje može tući, šamarati, cipelariti i izbijati zube kako se kome svidi. Ako imaš problema, slobodno se iskali na djelatnicima ZET-a, nije problem, ne odgovara nitko i nema nikakvih posljedica.

Sve ovo jedna je velika sramota i tuga. U ovoj cijeloj situaciji, jedina kolegičina pogreška je ta što ne želi konzumirati prava koja ima nakon ovakvog nemilog događaja. Svi vi morate shvatiti da vam nitko neće reći hvala ako ne uzmete ono što vam pripada nakon ovakvih stresnih situacija. U svakom slučaju, poštujem njezinu odluku, iako sam drugačijeg mišljenja.

Ono što mene smeta i boli kao vozača, predsjednika sindikata i čovjeka jest da je ovo drugi napad i premlaćivanje u manje od mjesec dana. Točnije, zadnji napad bio je prije 18 dana. Boli me što sam nemoćan, zbog nedovoljnog broja članova, pokazati vam kako treba stati iza djelatnika ZET-a nakon ovakvih događaja. U ovom postu neću spominjati one koji su vas dužni zaštititi, neću spominjati one koji na sve ovo kažu: ‘Ako samo još jednom netko napadne djelatnike ZET-a...‘ - stoji u objavi koju je potpisao Darko Begić, predsjednik sindikata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:16