BIVŠI STUDENTSKI DOM

Tužna propast zgrade u najstrožem centru Zagreba: Srušene i zadnje nade u njezino stavljanje u funkciju

Dotrajala zgrada na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu, u kojoj je i pet stanova u privatnom vlasništvu, trebala je postati hotel

Zgrada na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu u kojoj je nekada bio studentski dom sudskom je presudom 2011. prešla u ruke akademika koji su iselili studente. Zgrada otad nije u funkciji.

 Boris Kovacev/Cropix

Srušene su nade i onih rijetkih koji su vjerovali da će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) napokon u funkciju staviti bivši studentski dom, dotrajalu zgradu na Trgu žrtava fašizma, makar i u obliku hotela, što je ionako bila kritizirana varijanta.

Akademici su, naime, 3. prosinca prošle godine poništili natječaj za najam nekretnine površine 8500 četvornih metara, raspisan u ožujku 2021., a kojim je HAZU na razdoblje od 39 godina u najam davao zgradu i dvorište na kućnim brojevima 10 do 13, osim pet stanova koji su u privatnom vlasništvu, od kojih se za dva vode parnični odnosno upravni postupci.

Propozicijama natječaja bilo je propisano da početni iznos zakupnine iznosi četiri eura po četvornom metru plus PDV, a kriterij odabira bio je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:28