POJAŠNJENJE UPUTE

Tomašević o stopiranju javne nabave: ‘To se ne odnosi na Holding, ustanove kojima je osnivač Zagreb‘

Tomašević tvrdi da se tim potezom ne dovodi u pitanje funkcioniranje komunalnih,odgojnih, obrazovnih, zdravstvenih i socijalnih službi
 Goran Mehkek/Cropix

Novoizabrani zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u ponedjeljak je pročelnicima gradskih upravnih tijela poslao uputu oko postupaka javne nabave i potpuno ih stopirao.

U Tomaševićevoj uputi pisalo je kako se radi o mjerama štednje, odnosno smanjenja proračunskih rashoda Grada Zagreba. Tomašević je pročelnicima napisao da se neće pokretati ni novi postupci javne ni jednostavne nabave, a iznimka će biti oni koji se raspisuju zbog projekata koji su sufinancirani od Europske unije i oni za koje postoji opravdan i obrazložen razlog. U tim slučajevima, prije pokretanja takvih javnih nabava, morat će se dobiti pismena suglasnost gradonačelnika.

Dnevnik.hr prenosi pojašnjenje iz Grada Zagreba, odnosno uputu gradonačelnika o postupcima javne nabave.

- U vezi s dopisom gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića od 7. lipnja 2021., kojim se daje uputa o obustavi postupaka javne i jednostavne nabave gradskih upravnih tijela ističemo kako je uputa dana u cilju racionalizacije trošenja sredstava proračuna Grada Zagreba i odnosi se isključivo na gradska upravna tijela, dakle ne na Zagrebački holding d.o.o. i ovisna trgovačka društva, kao niti na ustanove kojima je osnivač Grad Zagreb.

Time se ne dovodi u pitanje funkcioniranje komunalnih službi te odgojnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih i svih drugih ustanova. Od obustave su također izuzeti i postupci gradskih upravnih tijela koji su financirani ili sufinancirani sredstvima Europske unije, te koji su opravdani. Svi postupci javne nabave dovršit će se u skladu s odredbama Zakona o javnoj nabavi - navodi se u uputi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:23