PRESICA GRADONAČELNIKA

Tomašević o situaciju na Svetom Duhu: ‘Pobačaj? U izbornom programu smo obećali da ćemo ga omogućiti‘

Govorio je o mogućem nastupu MC Stojana u muzeju: ‘To su sad neki detalji s kojima se kao gradonačelnik ne moram baviti‘.

Tomislav Tomašević

 Zeljko Puhovski/Cropix

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je redovitu konferenciju za novinare u Gradskoj upravi zajedno sa svojim zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, prenosi N1.

Tomaševićevi zamjenici govorili su o klupici duginih boja koja je postavljena na Zrinjevcu.

“Međunarodni je dan protiv homofobije, htjeli smo uputiti temeljnu poruku da je Zagreb otvoren i siguran grad”, rekli su.

“Rekli smo da ćemo kao predstavnici Grada službeno sudjelovati u povorkama ponosa, bit će tako i ove godine. Bitno nam je i osigurati programsku podršku i adekvatnu infrastrukturu. Imamo program zaštite ljudskih prava”, rekla je Danijela Dolenec.

Tomaševića su novinari pitali o nalazu zdravstvene inspekcije u slučaju trudnice Mirele Čavajde kojom su utvrđeni proceduralni propusti u KB "Sv. Duh“.

“Nova ravnateljica se treba baviti rezultatima inspekcije. Ravnateljica je istupila oko toga. Prvo će se pričekati da se interni nadzor završi i da se slične greške ne ponavljaju u budućnosti”, rekao je Tomašević.

“Riječ je o jedinoj bolnici u Gradu Zagrebu u kojoj postoji kolektivni priziv savjesti. Jasno piše u izbornom programu da ćemo omogućiti pobačaj. To je u našem izbornom programu na temelju kojeg sam izabran za gradonačelnika i idemo dalje prema onome što smo govorili”, kaže.

Gradonačelnik je govorio i o odlaganju komunalnog otpada.

"Po izmjenama odluke o sakupljanju komunalnog otpada bit će moguće za sve višestambene zgrade koje nemaju svoj prostor za smeće da postave boksove za smeće. Osim u povijesnoj jezgri, tamo će biti podzemni spremnici”, najavio je Tomašević, dodavši da će Grad osigurati parcelu za one koji nemaju gdje staviti boks.

Trošak će platiti stambene zgrade, a GSKG će ponuditi kredite kako bi bile manje pričuve.

Najavio je izradu studije o kvaliteti zraka u prijestolnici.

“Radit ćemo studiju za cijeli Zagreb. Znate da postoje različiti zagađivači zraka. Među tim zagađivačima su postrojenja za gospodarenje otpadom, ali su tu i promet, fosilna goriva… Ta studija je trenutno u procesu javne nabave, mislim”, rekao je Tomašević.

Govorio je o mogućem nastupu MC Stojana u zagrebačkom muzeju.

“Nemam nikakav komentar, nisam stigao provjeriti što se radi. To su sad neki detalji s kojima se kao gradonačelnik ne moram baviti”, rekao je Tomašević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 08:18