VELIKI PROJEKT

Tomašević najavio proširenje tramvajske mreže u Zagrebu, objavio i gdje će ići nova trasa

‘To je projekt koji će se, u suradnji s Ministarstvom financirati uz pomoć EU fondova‘

Tramvaj, ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević na svojoj je Facebook stranici najavio nekoliko novih projekata, a jedan od njih je i proširenje tramvajske mreže u Zagrebu.

Konkretno, Tomašević je poručio sljedeće:

- Mogu najaviti da kreće i proširenje tramvajskih pruga. U Zagrebu u posljednjih 20 godina nije postavljen niti jedan metar novih tramvajskih pruga. Do kraja 2022. godine očekujemo da će biti izdane dozvole za trasu po Heinzelovoj ulici, od Zvonimirove do Vukovarske, a potom će voziti sve do okretišta u Savišću. To je također projekt koji će se, u suradnji s Ministarstvom financirati uz pomoć EU fondova, napisao je Tomašević i najavio ulaganja i u pješačku i biciklističku infrastrukturu:

- Osim ulaganja u javni prijevoz, ulagat ćemo u pješačku i biciklističku infrastrukturu. Kroz nekoliko mjeseci ćemo proširiti pješačke zone u samom središtu grada, i to na način da će Stara Vlaška postati dio pješačke zone, a sljedeće godine ćemo raditi na tome da dio Masarykove pretvorimo u pješačku zonu, posebice dio od Gundulićeve do parka Zrinjevac, napisao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:54