JE LI PITKA?

Strah među Zagrepčanima zbog prljave vode, Vodovod objasnio zašto je žute boje

Još jedna komentatorica nazvala je hitne intervencije koje su joj potvrdile da je voda žuta od kamenca, ali je potpuno pitka
 Facebook/Zakaj volim Špansko

Stanare Španskog i Malešnice u srijedu je dočekalo neugodno iznenađenje - voda koja je izlazila iz slavine bila je potpuno žuta. Fotografije su na Facebook stranici Zakaj volim Špansko podijelili ogorčeni stanovnici tih zagrebačkih kvartova.

Ubrzo su dobili odgovor iz Vodovoda da je zbog puknuća cijevi voda preusmjerena na drugu cijev kako ne bi ostali bez vode. Hitne službe su, kako navodi jedan od komentatora, izašle na teren i rade na čišćenju vode. Dobili su i savjet da puštaju vodu dok se ne pročisti što je neke od stanovnika posebice naljutilo.

- Tko će platiti j****o puštanje vode dok se ne pročisti, a na satu se vrte brojčeki?!, glasio je jedan od ljutitih komentara.

Ubrzo se spomenuo i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević na listi krivih i odgovornih, a neki smatraju da bi upravo on trebao odgovoriti na pitanje zašto je voda ponovno žuta.

Još jedna komentatorica nazvala je hitne intervencije koje su joj potvrdile da je voda žuta od kamenca, ali je potpuno pitka što joj je bilo bitno jer ima bebu. Brzo su joj savjetovali da vodu ne piju ni ona ni dijete jer su neki završili s bolovima u želucu.

Autorica jedne od fotografija potvrdila nam je da je danas ujutro voda "normalne" boje te da je problem saniran po planu. Nakon što su se oporavili od žute vode, za četiri dana stanovnici ova dva kvarta uz one iz Rudeša, Prečkog i Gajnica ostaju bez tople vode. Bez tople vode će biti sve do 10. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 06:10